Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ευρώπη: Ο καύσωνας επηρεάζει την λειτουργία των σιδηροδρόμων

Ο ολλανδικός διαχειριστής υποδομών ProRail προειδοποίησε τους πελάτες του για πιθανές διακοπές των υπηρεσιών του λόγω του συνεχιζόμενου καύσωνα στη χώρα. “Ο καυτός ήλιος δημιουργεί μεγάλη θερμότητα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες”, εξήγησε η εταιρεία.

Οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν απότομα, επηρεάζοντας τα συστήματα τρένων και σιδηροδρόμων. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παρουσιαστούν δυσλειτουργίες, προειδοποίησε η ProRail. “Προσπαθούμε να αποτρέψουμε σοβαρά προβλήματα με προληπτική συντήρηση και επιθεωρήσεις. Ως σιδηροδρομικός τομέας, παρακολουθούμε συνεχώς τα συστήματά μας και παρεμβαίνουμε το συντομότερο δυνατό εάν προκύψουν προβλήματα”, υπογράμμισε η εταιρεία.

Η ProRail υπογράμμισε επίσης ότι η ζέστη θα επηρεάσει άμεσα τα καθήκοντα των σιδηροδρομικών, οι οποίοι πιθανόν να χρειαστεί να θέσουν σε ισχύ πρωτόκολλα λειτουργίας λόγω ζέστης και να λάβουν μέτρα όπως επιπλέον πέδηση και ψύξη του εξοπλισμού.

Φρενίτιδα καύσωνα και στο Ηνωμένο Βασίλειο
Μεταξύ των μεγάλων διαχειριστών υποδομής της ηπειρωτικής Ευρώπης, μόνο η ProRail προειδοποίησε για την προσέγγιση του καύσωνα που πλήττει την ήπειρο. Η Infrabel από το Βέλγιο και η Deutsche Bahn από τη Γερμανία δεν έχουν εκπονήσει σχέδιο δράσης ή προτάσεις σχετικά με το θέμα.

Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο διαχειριστής υποδομής Network Rail ανακοίνωσε το κλείσιμο του νότιου τμήματος της East Coast Main Line την Τρίτη 18 Ιουλίου. Η East Coast Main Line είναι μια ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή μήκους 393 μιλίων μεταξύ Λονδίνου και Εδιμβούργου, η οποία θεωρείται η βασική συγκοινωνιακή αρτηρία της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Network Rail αποφάσισε ότι οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες θα συνοδεύονται από κλείσιμο και περιορισμούς ταχύτητας στις σιδηροδρομικές γραμμές σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των τρένων και να αποφευχθεί ο κίνδυνος τήξης των γραμμών. Η εταιρεία ανέφερε ότι ο αντίκτυπος στα δρομολόγια των τρένων θα διαφέρει ανάλογα με την περιοχή.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα