Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Απεργίες σιδηροδρομικών στο Ηνωμένο Βασίλειο: Το συνδικάτο ανακοινώνει εκτεταμένες απεργίες τον Νοέμβριο και ψηφοφορία για περαιτέρω δράση

Το καλοκαίρι της διαμαρτυρίας στο βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τον χειμώνα. Σε μια κλιμάκωση της δράσης, το συνδικάτο RMT (Rail, Maritime and Transport) μόλις ανακοίνωσε την πιο ανατρεπτική σειρά απεργιών μέχρι σήμερα. Τρεις ημέρες απεργίας θα παραλύσουν τους σιδηροδρόμους για τουλάχιστον μία εβδομάδα στις αρχές Νοεμβρίου.

Η πολιτική αναταραχή στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αποσπάσει την προσοχή από τη διαμάχη για τους μισθούς, τις συνθήκες και την ασφάλεια των θέσεων εργασίας. Οι ελπίδες φαίνεται να διαψεύδονται ότι ο διορισμός ενός νέου υπουργού Μεταφορών θα οδηγούσε σε σύντομη επίλυση. Ωστόσο, το συνδικάτο RMT παρέμεινε οργανωμένο και, σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα μέλη του ψήφισαν για την ανανέωση της εντολής τους για απεργιακές κινητοποιήσεις για έξι ακόμη μήνες.

Δραματική τροπή
Η RMT, η οποία εκπροσωπεί τους επαγγελματίες σιδηροδρομικούς σε όλες τις εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων και τον οργανισμό διαχείρισης υποδομών Network Rail, κατηγόρησε τον τελευταίο για ” ανατροπή ” της πρότασής του και κάλεσε σε τριήμερη απεργία τον επόμενο μήνα. Λέει ότι η Network Rail επιχείρησε να επιβάλει δραστικές αλλαγές στις εργασιακές πρακτικές στο προσωπικό της.

“Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις με την RMT, υπήρξε συμφωνία όπου η εταιρεία δεσμεύεται για μια βελτιωμένη προσφορά σχετικά με τους μισθούς και την εργασία προς την κατεύθυνση μιας διευθέτησης με διαπραγμάτευση”, αναφέρει ανακοίνωση του συνδικάτου. “Σε μια δραματική ανατροπή, τα αφεντικά της Network Rail αθέτησαν τις υποσχέσεις τους για μια βελτιωμένη προσφορά αμοιβών και προσπάθησαν να επιβάλουν περικοπές θέσεων εργασίας, περισσότερες μη εργάσιμες ώρες και επιζήμιες αλλαγές στα ωράρια. Σε μια χυδαία προσπάθεια να αποκλείσουν το συνδικάτο από τις εθνικές διαπραγματεύσεις, η Network Rail έγραψε απευθείας στο προσωπικό υπονομεύοντας τις ευαίσθητες συνομιλίες και προσπάθησε να αναμασήσει μια προηγούμενη συμφωνία που η RMT απέρριψε κατηγορηματικά”.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα