Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Γαλλία: Οι υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα προκαλέσουν χάος στις εμπορευματικές μεταφορές

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία θα αυξηθούν κατά 850%.


Η SNCF Réseau θα αυξήσει τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, από 56 ευρώ/MWh το 2021 σε 473,51 ευρώ/MWh το 2023, που ισοδυναμεί με 8,5 φορές αύξηση. Σύμφωνα με την Alliance 4F, τη μεγαλύτερη ένωση σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στη χώρα, η πρωτοβουλία αυτή θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές και ολόκληρο τον γαλλικό τομέα logistics.

Σύμφωνα με το γαλλικό μέσο ενημέρωσης BFMTV, η 4F ο τομέας έχει δύο βασικά αιτήματα σχετικά με το θέμα αυτό. Πρώτον, ένα ανώτατο όριο στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να οριστεί στα 180 ευρώ/MWh. Επιπλέον, η ένωση ζητά την προσαρμογή του υφιστάμενου συστήματος ενίσχυσης των διοδίων. Σε αυτή την περίπτωση, η αλλαγή θα είναι ότι τα τιμολόγια διοδίων εμπορευμάτων από την SNCF Réseau προς τους φορείς εκμετάλλευσης θα παραλαμβάνονται και θα πληρώνονται από το κράτος.

Η Ένωση 4F ενώνει τη δράση της με την CER και καλεί τα κράτη να παρέμβουν
Ένας από τους κινδύνους που επισημαίνει η 4F είναι ότι οι υψηλότερες τιμές ενέργειας για τον σιδηρόδρομο μπορεί να προκαλέσουν χάος και στον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως εξήγησε η ένωση, ο οδικός τομέας δεν μπορεί να απορροφήσει όλους τους σιδηροδρομικούς όγκους, οδηγώντας σε πιθανές διαταραχές σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Η 4F καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να δράσει. “Χωρίς την κατάλληλη αντίδραση, η δυναμική που καταγράφεται μεταξύ 2020 και 2021 της μετατόπισης του τρόπου μεταφοράς θα τεθεί σοβαρά υπό αμφισβήτηση”, ανέφεραν.

Η Alliance 4F δεν είναι ο μόνος φορέας που ζητά περισσότερη κρατική παρέμβαση για να βοηθήσει τον κλάδο των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών με τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές της ενέργειας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER) κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να παρέμβουν για λογαριασμό των σιδηροδρομικών εταιρειών όταν πρόκειται για τις αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Η CER δήλωσε ότι οι τρέχουσες προοπτικές προκαλούν ανησυχίες για την οικονομική σταθερότητα πολλών σιδηροδρομικών εταιρειών.

Τελευταία Νέα

Σύγκρουση επιβατικών τρένων στην Ουαλία

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ακόμη 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση...

Παναγιώτης Μπαλωμένος-ΓΑΙΑΟΣΕ: Δημιουργία υπουργείου Δημόσιας Περιουσίας

Τη δημιουργία ενός υπουργείου Δημόσιας Περιουσίας πρότεινε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Παναγιώτης Μπαλωμένος,...

ΟΣΕ: Οι εκτεταμένες καταστροφές στην σιδηροδρομική υποδομή άφησαν μελανό αποτύπωμα στα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού

Κατά του ΟΣΕ έχουν ήδη ασκηθεί οι δύο πρώτες αγωγές για τη σιδηροδρομική τραγωδία...

Παρόμοια Θέματα