Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Θυγατρική στη Σερβία ιδρύει η Rail Cargo Group

Η νέα σιδηροδρομική εταιρεία θα προσφέρει ταχύτερες συνδέσεις μέσω του δικτύου TransFER σε Ελλάδα και Τουρκία

Νέα θυγατρική εταιρεία, με την επωνυμία Rail Cargo Carrier – Southeast d.o.o., η οποία θα προσφέρει σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, ιδρύει στο Βελιγράδι η αυστριακή Rail Cargo Group (RCG).

Η νέα σιδηροδρομική επιχείρηση, που θα λειτουργεί με δικό της προσωπικό και μηχανές, θα παρέχει κυρίως υπηρεσίες διαμετακόμισης μεταξύ Τουρκίας – Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RCG, Clemens Först, «είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε στις σερβικές βιομηχανικές επιχειρήσεις μια αποτελεσματική και βιώσιμη σύνδεση με το δίκτυό μας (TransNET).

Εκτός από το πλεονέκτημα κόστους και την αυξημένη ποιότητα, η παροχή in-house υπηρεσιών σε 13 χώρες προσφέρει υψηλότερο βαθμό ευελιξίας. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι μπορούμε πλέον να πραγματοποιούμε μεταφορές προς την Τουρκία σε δύο εναλλακτικές διαδρομές -μέσω Ρουμανίας και Σερβίας- προκειμένου να είμαστε πιο ανθεκτικοί στους περιορισμούς των υποδομών».

Σύμφωνα με την RCG, η σύνδεση με την Τουρκία προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για βιώσιμες και φιλικές προς το κλίμα σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

Αυτή τη στιγμή, το τουρκικό εξωτερικό εμπόριο εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις οδικές μεταφορές, με τον σιδηρόδρομο να αντιπροσωπεύει επί του παρόντος περίπου το 1% των εξαγωγών της Τουρκίας.

Οπότε, με την ίδρυση της εταιρείας στη Σερβία, «η RCG διασφαλίζει ότι οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη επεκτείνονται και γίνονται πιο ελκυστικές» σημειώνεται.

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΣΕ στο TRT

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική...

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑΘΗΝΑ 19/9/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί Επιβάτες...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ...

Παρόμοια Θέματα