Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Η Γαλλία παραγγέλνει τις πρώτες αμαξοστοιχίες υδρογόνου

Η SNCF Voyageurs, για λογαριασμό τεσσάρων γαλλικών περιοχών, παραγγέλνει από την Alstom τα πρώτα 12 τρένα ηλεκτρικού-υδρογόνου διπλού τρόπου, με δυνατότητα για δύο επιπλέον αμαξοστοιχίες, από τη σειρά Coradia Polyvalent για τη Régiolis

Οι Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté, Grand Est και Occitanie είναι οι τέσσερις περιοχές που θα λειτουργούν τα πρώτα τρένα υδρογόνου στη Γαλλία.

190 εκατομμύρια ευρώ είναι η αξία της σύμβασης, για την οποία η γαλλική κυβέρνηση θα χορηγήσει τα 47 εκατομμύρια ευρώ.

Τρία Coradia Polyvalent H2 αξίας συνολικού ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ θα αναπτυχθούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο Bourgogne-Franche-Comté, μεταξύ Auxerre και Laroche-Migennes.

Τρεις συν οι δύο προαιρετικές αμαξοστοιχίες θα λειτουργούν στην περιοχή Grand Est, όπου θα κατασκευάζονται επίσης όλες οι παραγγελίες τρένων – στην τοποθεσία Reichshoffen.

Η Περιφέρεια Occitanie θα λάβει τρία τρένα υδρογόνου Régiolis που θα λειτουργούν στη γραμμή Montréjeau – Luchon που αναμένεται να ανοίξει ξανά το 2025. Το εργοστάσιο Alstom στο Tarbes, που βρίσκεται στο τμήμα Hautes-Pyrénées στην περιοχή Occitanie, θα συμμετάσχει επίσης στην παραγωγή των αμαξοστοιχιών που παραγγέλθηκαν. 

Η περιοχή «η μόνη που έχει δεσμευτεί για τις τέσσερις οικολογικές λύσεις για τα περιφερειακά της τρένα – Régiolis Hybrid, συστοιχία μπαταριών, bioGNV και υδρογόνο», εξήγησε η Carole Delga, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Occitanie / Pyrénées – Méditerranée.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Alstom θα παραδώσει τρένα τεσσάρων αυτοκινήτων, μήκους 72 μέτρων. 

Κάθε τρένο θα έχει συνολική χωρητικότητα 218 θέσεων και την ίδια δυναμική απόδοση και επίπεδο άνεσης με την έκδοση διπλού τρόπου ηλεκτρικού-ντίζελ.

Μέσω αυτής της παραγγελίας, η Γαλλία θα ωφεληθεί με τα τρένα δωρεάν εκπομπών, που παρέχουν στους επιβάτες υπηρεσίες μεταφοράς υψηλής ποιότητας. 

Αυτή η παραγγελία σηματοδοτεί ένα ιστορικό βήμα προς την αειφόρο κινητικότητα που ικανοποιεί τους μεταβατικούς στόχους της Γαλλίας για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και ηχορύπανση, μια φιλοδοξία που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση μέσω του σχεδίου υδρογόνου που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018.

«Η Γαλλία έχει ό, τι χρειάζεται για να γίνει πρωταθλητής υδρογόνου: η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πλήρως να μετατρέψει αυτήν τη φιλοδοξία σε πραγματικότητα», δήλωσε ο Jean-Baptiste Djebbari, Αντιπρόσωπος Υπουργών Μεταφορών, Γαλλικό Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης.

Είναι απόλυτα σύμφωνο με το πρόγραμμα Planeter για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των περιφερειακών λύσεων κινητικότητας της SNCF Voyageurs, με βάση την πεποίθηση ότι η εισαγωγή περισσότερων περιφερειακών τρένων express (TERs) μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2. 

Άλλες γαλλικές περιοχές έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε μια δεύτερη φάση του έργου.

Αυτή η επίσημη γαλλική παραγγελία ηλεκτρικών αμαξοστοιχιών υδρογόνου είναι το αποτέλεσμα δύο ετών κοινών προσπαθειών των διαφόρων ενδιαφερομένων του έργου. 

Η αμαξοστοιχία ηλεκτρικού υδρογόνου διπλής λειτουργίας Coradia Polyvalent πληροί τις απαιτήσεις του διαφορετικού σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας και έχει αυτονομία έως 600 χλμ. Σε τμήματα μη ηλεκτροκίνητων σιδηροδρόμων.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που παρήγγειλε το πρώτο τρένο υδρογόνου στον κόσμο – το τρένο Coradia iLint που αναπτύχθηκε από την Alstom. Το 2020, το τρένο ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα χρόνο ενάμισι δοκιμαστικής λειτουργίας στη Γερμανία, όπου 14 τρένα Coradia iLint θα τεθούν σε λειτουργία από το 2022.

Το Δεκέμβριο του 2020, μετά από επιτυχημένες δοκιμές στην Αυστρία , το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Προστασίας του Κλίματος και Κινητικότητας ενέκρινε τα καινοτόμα τρένα.

Η Ιταλία υπέγραψε επίσης το πρώτο της συμβόλαιο για την αμαξοστοιχία υδρογόνου. Πέρυσι, ο αερομεταφορέας της Λομβαρδίας Ferrovie Nord Milano παρήγγειλε 6 τρένα κυψελών καυσίμου υδρογόνου με δυνατότητα 8 επιπλέον τρένων.

Μετά τις δοκιμές Coradia iLint στη γραμμή Groningen – Leeuwarden, η επαρχία του Groningen των Κάτω Χωρών ανέφερε ότι το τρένο πληρούσε τους τέσσερις στόχους του πλαισίου δοκιμής.

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα