Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Η Κίνα δοκιμάζει με επιτυχία αυτόνομο σύστημα λειτουργίας τρένων

Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία ένα αυτόνομο σύστημα ελέγχου λειτουργίας τρένων σε μια γραμμή του μετρό στην ανατολική επαρχία Shandong την Κυριακή, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα προς ταχύτερες, πιο άνετες και πιο οικονομικές μεταφορές.

Η τεχνολογία, γνωστή ως Train Autonomous Circumambulate System (TACS), εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σ έναν δοκιμαστικό τομέα της γραμμής 1 του μετρό του Qingdao. Λειτουργεί σαν «εγκέφαλος» για τα τρένα με την ενσωμάτωση σε αυτά του συστήματος σηματοδότησης.

Τα τρένα που φέρουν αυτήν την τεχνολογία μπορούν ν ανταλλάσσουν πληροφορίες, όπως η θέση, η ταχύτητα και η κατάσταση της γραμμής,  απευθείας μεταξύ τους μέσω ασύρματης επικοινωνίας,  δυνατότητα που τους επιτρέπει να αποφασίζουν ανεξάρτητα και να επιλέγουν αυτόνομη οδήγηση, προστασία και ρύθμιση.

Το  TACS εστιάζει στην επικοινωνία μεταξύ τρένων περισσότερο απ ότι  στην επικοινωνία μεταξύ τρένου και σταθμού, δήλωσε ο Fang Shaoxuan, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Τεχνικού Εξοπλισμού της Κίνας Association of Metros, σε μια εκδήλωση που παρουσιάζει τα επιτεύγματα του TACS στο Qingdao.

Το σύστημα διαθέτει «απλή δομή, οικονομική λειτουργία και συντήρηση και έξυπνη, αξιόπιστη και ασφαλέστερη λειτουργία», πρόσθεσε ο Fang.

Μέσω της  ολοκλήρωσης του ελέγχου των αμαξοστοιχιών, της πρόσφυσης, του δικτύου, του φρεναρίσματος, της αποφυγής σύγκρουσης και άλλων πλατφορμών ελέγχου που είναι τοποθετημένες στα οχήματα, πραγματοποιείται ένα τεχνολογικό άλμα για τους υπόγειους σιδηρόδρομους, με την μετάβαση από την καθαρά αυτοματοποιημένη οδήγηση στην έξυπνη και αυτόνομη λειτουργία.

Στην πραγματικότητα, το σύστημα μπορεί να μειώσει σημαντικά το διάστημα παρακολούθησης και επιστροφής των αμαξοστοιχιών, αυξάνοντας την απόδοση λειτουργίας κατά 15%. Μπορεί επίσης να λύσει τη δυσκολία προσθήκης αμαξοστοιχιών στις γραμμές με μεγάλη ροή επιβατών. Όταν αντιμετωπίζονται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως πυρκαγιές σταθμών ή βλάβες στις γραμμές, το σύστημα παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία για τις λειτουργίες του μετρό.

Το συνολικό κόστος ζωής ενός μετρό μπορεί να μειωθεί κατά 20 τοις εκατό, χάρη στη βελτιστοποίηση του συστήματος και τη μείωση του εξοπλισμού.

ΠΗΓΗecns.cn

Τελευταία Νέα

Στον Άρειο Πάγο ο Σταϊκούρας: Παρέδωσε νεότερα στοιχεία για τον σιδηρόδρομο – Κατέθεσε τρίτη μηνυτήρια αναφορά

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1848339533340770442?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1848339533340770442%7Ctwgr%5Ef3515868c5693245dfec3c3b8e628b0ce4b6c1c9%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metaforespress.gr%2Fsidirodromos%2FCEBDCEADCEB1-CEBCCEB7CEBDCF85CF84CEAECF81CEB9CEB1-CEB1CEBDCEB1CF86CEBFCF81CEAC-CF83CF84CEB7CEBD-CEB5CEB9CF83CEB1CEB3CEB3CEB5CEBBCEAD%2F Στοιχεία για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου παρέδωσε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Μεταφορών...

Επανέναρξη δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα– Αλεξανδρούπολη

Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Δευτέρα...

Ο Υπουργός Υποδομώνκ Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την...

Παρόμοια Θέματα