Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
No menu items!

Νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη των ρωσικών σιδηροδρόμων

Ο Oleg Belozerov, ο διευθύνων σύμβουλος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, ο οποίος υποστηρίζει τις νέες σιδηροδρομικές τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον αυτού του τρόπου μεταφοράς, σχολίασε ότι η ψηφιοποίηση, η εμπορευματοκιβωτιοποίηση και τα τρένα υψηλής ταχύτητας και χωρίς οδηγό είναι τα κύρια συστατικά ενός φιλικού προς το περιβάλλον συστήματος μεταφορών. Η δήλωσή του έγινε κατά τη διάρκεια του 24ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

Σύμφωνα με τον Belozerov, οι σιδηρόδρομοι παραμένουν σε υψηλή ζήτηση και στο μέλλον θα συνεχίσουν να κατέχουν βασική θέση στο μεταφορικό πλαίσιο της ρωσικής οικονομίας. “Σήμερα καταλαβαίνουμε τι πρέπει να κάνουν οι σιδηρόδρομοι προκειμένου η χώρα να αναπτυχθεί πολύ ταχύτερα”, δήλωσε ο Oleg Belozerov, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας τον ρόλο της δημιουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων.

“Τα σιδηροδρομικά έργα υψηλών ταχυτήτων είναι πολύ κερδοφόρα, διότι δημιουργούν τεράστια πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και εξοικονομούν χρόνο στους ανθρώπους. Αυτό στη συνέχεια μεταφράζεται σε εισοδήματα των περιφερειών, των προϋπολογισμών, των σιδηροδρόμων και, κυρίως, των ανθρώπων”, δήλωσε ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.

Στο μέλλον, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα ενισχύσουν τη θέση τους ως η πιο φιλική προς το περιβάλλον μορφή μεταφοράς, η οποία θα οδηγηθεί από τα νέα έργα για την ανάπτυξη αυτού του τρόπου μεταφοράς και από τις νέες σιδηροδρομικές τεχνολογίες. Η ανάπτυξη της εταιρείας βασίζεται στις αρχές της ESG (Environmental, Social, Governance).

Ως παράδειγμα φιλικής προς το περιβάλλον προσέγγισης, ο Oleg Belozerov ανέφερε την εξοικονόμηση ενέργειας. Η RZD ανακτά την ενέργεια από τις ατμομηχανές της που “την επιστρέφουν στο δίκτυο επαφής όταν φρενάρουν. Ως αποτέλεσμα, το 6% της ενέργειας που καταναλώνεται επιστρέφεται πίσω, αρκετή για να τροφοδοτήσει τις περιοχές Pskov, Novgorod ή Magadan”, δήλωσε ο Belozerov.

Τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικά έργα ανήκουν στη Μόσχα, ιδίως τα τρένα που κινούνται στον κεντρικό δακτύλιο της Μόσχας, ο οποίος παρέχει επίσης συνδέσεις με το μετρό σε 20 σταθμούς και σε 9 σιδηροδρομικές στάσεις σε ακτινικές κατευθύνσεις.

Ο Belozerov υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών είναι ένας τρόπος επίλυσης πολλών περιβαλλοντικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα. Ως εκ τούτου, τα περιβαλλοντικά θέματα αποτελούν έναν από τους σημαντικούς τομείς συνεργασίας μεταξύ της Holding των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και των Γάλλων συναδέλφων της. Στο πλαίσιο του κοινού οδικού χάρτη, τα βασικά θέματα είναι τα τρένα χωρίς οδηγό, η χρήση πηγών ενέργειας υδρογόνου και η χρήση άλλων εναλλακτικών πράσινων τεχνολογιών στο τροχαίο υλικό.

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση καταγγελία της ΔΕΣΚ-Σ

Αθήνα,  22/10/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,      Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης, εκβιασμού των συναδέλφων από...

Ισπανία:Εκτροχιασμός και ανατροπή αμαξοστοιχίας χωρίς επιβάτες.

Μια αμαξοστοιχία της σειράς Renfe 114 χωρίς επιβάτες υπέστη ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια...

Σύγκρουση επιβατικών τρένων στην Ουαλία

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ακόμη 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση...

Παρόμοια Θέματα