Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Αντιμετώπιση των αυτοκτονιών στους σιδηροδρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου


Υπάρχουν ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις αυτοκτονίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου. Με πάνω από 250 καταγεγραμμένα περιστατικά το περασμένο έτος, οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένου του οργανισμού διαχείρισης υποδομών Network Rail και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Samaritans, έχουν ξεκινήσει μια πρωτοβουλία με στόχο την ενθάρρυνση της καλύτερης συνειδητοποίησης των ενδείξεων και ενδεχομένως την αποτροπή μιας τραγωδίας.

Το Small Talk Saves Lives είναι ένα πρόγραμμα, με στόχο την αποφυγή της αυτοκτονίας στο βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Το Συμβούλιο Σιδηροδρομικής Ασφάλειας και Προτύπων (RSSB) ανέφερε πέρυσι πάνω από 250 περιστατικά. Χωρίς να υποβαθμίζονται οι καταστροφικές προσωπικές συνέπειες, τα περιστατικά αυτοκτονίας αποτελούν επίσης σημαντική διαταραχή των σιδηροδρομικών λειτουργιών, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στις ζωές όλων όσων επηρεάζονται.

Η κουβέντα σώζει ζωές


Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να προσαρμόζεται στη ζωή με τη χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας, η Network Rail, η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών και η ευρύτερη σιδηροδρομική βιομηχανία έχουν ενωθεί με τη φιλανθρωπική οργάνωση προσωπικής υποστήριξης The Samaritans, για να βοηθήσουν στο σοβαρό ζήτημα των αυτοκτονιών στους σιδηροδρόμους. Το πρόγραμμα, με την ονομασία Small Talk Saves Lives, έχει ως στόχο να ενδυναμώσει το κοινό να δράσει εάν δει κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, ξεκινώντας απλώς μια συζήτηση.

Μια έρευνα αποκάλυψε ότι πάνω από τα τρία τέταρτα ξεκινούν συζήτηση με αγνώστους κατά τη διάρκεια των περιορισμών της πανδημίας, καθώς και γνωριμία με γείτονες με τους οποίους δεν είχαν μιλήσει πριν. Ένας στους πέντε ερωτηθέντες είναι πιο πιθανό να θέλει να ξεκινήσει συζήτηση μόλις αρθούν οι περιορισμοί. Τα ευρήματα δείχνουν μια αναγνώριση της αίσθησης της κοινότητας που ανέδειξε η πανδημία.

Με συνηθισμένα θέματα όπως ο καιρός, η εκστρατεία υπενθυμίζει στο κοινό ότι έχει ήδη τις δεξιότητες να ξεκινήσει μια συζήτηση με κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, δίνοντάς του την αυτοπεποίθηση να δράσει. “Εμπιστευόμενοι το ένστικτό μας, αν κάτι δεν φαίνεται σωστό, μια μικρή κουβεντούλα και μια απλή ερώτηση, όπως “Γεια σας, τι ώρα είναι;” μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να διακόψει κάποιος τις αυτοκτονικές σκέψεις του και να τον βοηθήσει να ξεκινήσει το ταξίδι προς την ανάκαμψη”, αναφέρει η ανακοίνωση των Σαμαρειτών. “Θα μπορούσε να σώσει μια ζωή”.

Καλέστε τους Σαμαρείτες


Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να καλέσει τους Σαμαρείτες στο 116 123 – από οποιοδήποτε τηλέφωνο. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να αποτρέψει μια τραγωδία. Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών, Charlie Doyle, δήλωσε ότι όταν οι συνάδελφοί του κάνουν σωτήριες παρεμβάσεις, συχνά ξεκινούν απλά λέγοντας ένα γεια και πιάνοντας κουβέντα. “Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για το τι πρέπει να πούμε”, σημείωσε ο Doyle. “Έχω ακούσει αστυνομικούς να συζητούν για τον καιρό ή το ποδόσφαιρο. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά. Η έναρξη μιας συζήτησης μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται. Δεν προτείνουμε στους ανθρώπους να παρέμβουν αν δεν αισθάνονται άνετα ή ασφαλείς να το κάνουν. Μπορούν να το πουν σε ένα μέλος του σιδηροδρομικού προσωπικού ή σε έναν αστυνομικό – πολλοί από τους οποίους έχουν εκπαιδευτεί από τους Samaritans – ή να καλέσουν το 999”.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα