Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Xρηματοδότηση της Trenitalia από την ΕΤΕπ για την προμήθεια νέων τρένων υψηλής ταχύτητας

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στηρίζει την απόκτηση σύγχρονων τρένων υψηλής ταχύτητας από την Trenitalia, η οποία αποτελεί μονάδα της κρατικής Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. (FS).

Αυτό θα διευκολυνθεί μέσω της εγγραφής ομολόγων της FS αξίας έως 622,32 εκατ. δολαρίων (550 εκατ. ευρώ).

Η αρχική δόση ύψους 396,02 εκατ. δολαρίων (350 εκατ. ευρώ) έχει ήδη εγκριθεί, και θα πιστωθεί στην Trenitalia μέσω ενδοεταιρικού δανείου.

Εχει οριστικοποιηθεί μέσω της “εγγραφής ενός πράσινου ομολόγου στο πλαίσιο του προγράμματος Euro Medium Term Notes (EMTN) της Holding FS”.

Το έργο αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση των μεταφορών υψηλής ταχύτητας στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) στην Ιταλία και την Ισπανία σύμφωνα με το 4ο πακέτο σιδηροδρομικών μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η ΕΤΕπ θα χρηματοδοτήσει το ήμισυ της αγοράς 34 τρένων από την Trenitalia.

Από αυτά, 20 τρένα θα μισθωθούν στον ισπανικό βραχίονα της ILSA για την εκτέλεση δρομολογίων στις γραμμές υψηλών ταχυτήτων Μαδρίτη-Σεβίλλη-Μάλαγα, Μαδρίτη-Βαρκελώνη και Μαδρίτη-Βαλένθια-Αλικάντε.

Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν από την Trenitalia στις γραμμές Τορίνο-Τεργέστη και Μιλάνο-Νάπολη-Σαλέρνο-Ρέτζιο Καλάμπρια.

Μέσω αυτού του έργου, η Trenitalia θα αναβαθμίσει τον υφιστάμενο στόλο της για τα ιταλικά δρομολόγια, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΤΕπ ανέφερε: “Πρόκειται για την πρώτη εγγραφή πράσινου ομολόγου από την ΕΤΕπ και, ως εκ τούτου, για την πρώτη πράξη στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς πράσινων ομολόγων, το οποίο εγκρίθηκε από τον Όμιλο της ΕΤΕπ στα τέλη Μαΐου 2021 και είναι σύμφωνο με τις βέλτιστες πρακτικές και την ταξινομία της ΕΕ”.

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η AB Transitio σύναψε δανειακή σύμβαση ύψους 55,71 εκατ. δολαρίων (480 εκατ. Skr) με την ΕΤΕπ για την απόκτηση νέων περιφερειακών τρένων.

Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΣΕ στο TRT

Η συνέντευξη του Προέδρου του ΟΣΕ, Γιάννου Γραμματίδη στο TRT και στην εκπομπή «Κεντρική...

Κοινή ανακοίνωση ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    ΑΘΗΝΑ 19/9/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί Επιβάτες...

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ...

Παρόμοια Θέματα