Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ηνωμένο Βασίλειο: η Great Western Railway προσυπογράφει το νέο χάρτη ψυχικής υγείας

Η Great Western Railway (GWR) τονίζει τη δέσμευσή της για την υγεία των συναδέλφων της, υπογράφοντας τον Χάρτη Ψυχικής Υγείας Σιδηροδρόμων (RMHC).
Ο χάρτης παρέχει ένα πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις σιδηροδρομικές εταιρείες να προωθήσουν, να διαχειριστούν και να υποστηρίξουν την ψυχική υγεία του εργατικού προσωπικού.

“Ο χάρτης μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία των συναδέλφων μας, κάτι που γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό”, δήλωσε η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της GWR, Ruth Busby.

“Μας βοηθά επίσης να επικοινωνούμε με άλλους εργαζόμενους στη σιδηροδρομική βιομηχανία, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο και να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους συναδέλφους μας”.

Ο Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών και Λειτουργιών της GWR, Richard Rowland, πρόσθεσε: “Είναι σημαντικό γιατί τονίζει σε όλους τους συναδέλφους μας – όλους, από τους οδηγούς μέχρι το προσωπικό των πυλών, τους διευθυντές και τους μαθητευόμενους, και τους μηχανικούς μέχρι τους διοικητικούς υπαλλήλους – ότι δεσμευόμαστε για την ευημερία τους και ότι γνωρίζουν ότι η υποστήριξη είναι διαθέσιμη σε περίπτωση που την χρειαστούν”.

Η χάρτα έχει ως στόχο:

  • να ενθαρρύνει τα μέλη από όλους τους χώρους εργασίας να ασχοληθούν και να αγκαλιάσουν την ατζέντα για την ψυχική υγεία.

  • να υποστηρίξει τις σιδηροδρομικές εταιρείες στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών, καθώς και στην αποτελεσματική διαχείριση του άγχους στο χώρο εργασίας.

  • να καταστήσει τις καλές πρακτικές και τις πληροφορίες εύκολα και ελεύθερα διαθέσιμες στους οργανισμούς-μέλη.

  • να υποστηρίξει τον κλάδο στην υιοθέτηση μιας προληπτικής προσέγγισης για την εξάλειψη του στίγματος της ψυχικής υγείας, την έναρξη συζητήσεων και τη δημιουργία μιας ανοικτής και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρας, όπου όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν πού και πότε μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη.


Η χάρτα αναπτύχθηκε από τον Lee Woolcott-Ellis, Mental Health Lead Manager στη Southeastern Railway, σε συνεργασία με το Rail Safety and Standards (RSSB) και την Ομάδα Ψυχικής Ευημερίας.

“Η σιδηροδρομική βιομηχανία εκθέτει το εργατικό δυναμικό σε ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας”, δήλωσε η Lee. “Οι βάρδιες, οι υψηλές απαιτήσεις ,οι συνθήκες εργασίας και η πιθανή έκθεση σε δυνητικά τραυματικά γεγονότα είναι μερικά από τα ζητήματα που καθιστούν τη διαχείριση της ψυχικής υγείας στον κλάδο ιδιαίτερα περίπλοκη”.

ΠΗΓΗrailuk.com

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα