Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
No menu items!

Τα τρένα μεταφοράς φορτίου γίνονται ηλεκτρικά και αυτόνομα

Πρώην μηχανικοί της SpaceX έχουν δημιουργήσει μία νέα εταιρεία που ασχολείται με την αυτόνομη κίνηση ηλεκτρικών τρένων μεταφοράς φορτίου. Ο σκοπός τους είναι να μειώσουν το κόστος των μεταφορών, φροντίζοντας το περιβάλλον.

Η νέα εταιρεία ονομάζεται Parallel Systems και έχει ως στόχο της την εκμετάλλευση μικρών σιδηροδρόμων που έχουν εγκαταλειφθεί και δεν χρησιμοποιούνται λόγω κόστους. Η τοποθέτηση ηλεκτρικών τρένων εκεί, με αυτόνομη κίνηση θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασταλτικά στο θέμα του κόστους, έτσι ώστε να είναι οικονομικά συμφέρον να γίνονται με αυτόν τον τρόπο οι μεταφορές φορτίου.

Ήδη η Parallel Systems έχει καταφέρει να αντλήσει το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει τα σχέδιά της. Το κάθε φορτίο θα μπορεί να ταξιδεύει σε μεγάλες αποστάσεις έως και 1000 χιλιομέτρων περίπου με τον συγκεκριμένο τρόπο που προτείνει η Parallel Systems.

To χαρακτηριστικό αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει το άνοιγμα των σιδηροδρόμων που δεν χρησιμοποιούνται, αφού η αυτόνομη, ηλεκτρική κίνηση θα είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων για τις μεταφορές.

Τελευταία Νέα

COSCO – Δρομολόγηση τρένου Ελλάδας-Ρουμανίας για την αποσυμφόρηση της Constanța

Η COSCO Shipping Lines Romania εξετάζει το ενδεχόμενο να δρομολογήσει μια υπηρεσία τρένου μεταφοράς...

Κομισιόν: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την προστασία των μεταφορών σε περιόδους κρίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις μεταφορές με σκοπό την ενίσχυση...

Αναγκαιότητα και ευκαιρία ανάπτυξης για την Πέλλα η λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου

Η προοπτική λειτουργίας ενός σύγχρονου προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέει το Νομό Πέλλας με...

Παρόμοια Θέματα