Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Βέλγιο: Η Alstom θα προμηθεύσει την SNCB με 50 TRAXX για επιβατικά τρένα

Η Alstom υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια έως και 50 ηλεκτροκίνητων μηχανών TRAXX τρίτης γενιάς στη βελγική Société Nationale des Chemins de Fer Belges (SNCB) για χρήση στις επιβατικές υπηρεσίες της.

Η πρώτη σταθερή παραγγελία, αξίας περίπου 120 εκατομμυρίων ευρώ, καλύπτει το σχεδιασμό, την κατασκευή και την ομολογιακή έγκριση 24 ατμομηχανών. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2026.

Οι νέες αυτές μηχανές θα χρησιμοποιηθούν για εγχώριες και διασυνοριακές διαδρομές σε ηλεκτροκίνητα δίκτυα στο Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων γραμμών υψηλής ταχύτητας. Έχουν σχεδιαστεί για χρήση με τα διάφορα συστήματα ηλεκτροκίνησης που υπάρχουν σε όλες τις χώρες και είναι εξοπλισμένα με το σύστημα σηματοδότησης ETCS, καθώς και με όλα τα απαιτούμενα συμβατικά συστήματα σηματοδότησης.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την SNCB για την εμπιστοσύνη της στις λύσεις μεταφορών μας. Η ατμομηχανή TRAXX είναι η πιο βιώσιμη λύση κινητικότητας στην κατηγορία της και διαθέτει αποδεδειγμένη αξιοπιστία και βελτιστοποιημένο κύκλο συντήρησης”, δήλωσε ο Bernard Belvaux, διευθύνων σύμβουλος της Alstom Benelux.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα