Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Βέλγιο: Σιδηροδρομικές μεταφορές ακόμα πιο πράσινες με αυτούς τους πράσινους στρωτήρες

Οι πρώτοι πράσινοι στρωτήρες στην Ευρώπη θα τοποθετηθούν στο Βέλγιο. Η παραγωγή των τεµαχίων µε βάση το θείο ξεκίνησε χθες στο εργοτάξιο του κατασκευαστή de Bonte στο Henegouwen του Βελγίου και η Infrabel έχει ήδη παραγγείλει τα πρώτα 200.000 τεµάχια.

Οι στρωτήρες οφείλουν τον πράσινο τίτλο τους όχι μόνο στο χρώμα τους, οι μονάδες είναι πιο οικολογικές από τους παραδοσιακούς στρωτήρες από σκυρόδεμα. Παράγουν 40% λιγότερες εκπομπές CO2, είναι πλήρως ανακυκλώσιμοι και διαρκούν 40-50 χρόνια. Πρόκειται όμως για μια επαναστατική ιδέα, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει καμία υποδομή στην Ευρώπη που να κάνει χρήση των πράσινων στρωτήρων.

200.000 στρωτήρες σε 8 χρόνια
Ο Βέλγος κατασκευαστής de Bonte κέρδισε τον διαγωνισμό της Infrabel για το 2020. Η Infrabel παρήγγειλε 200.000 στρωτήρες από θειούχο σκυρόδεμα με ρυθμό 25.000 ανά έτος για 8 χρόνια. Η παραγγελία αυτή είναι το άμεσο αποτέλεσμα μιας κρατικής σύμβασης που ανατέθηκε στην De Bonte το 2020. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, η Infrabel εισήγαγε, για πρώτη φορά, διάφορα περιβαλλοντικά κριτήρια για την επιλογή προμηθευτή. Στο μέλλον, η Infrabel σχεδιάζει να συμπεριλάβει αυτά τα περιβαλλοντικά κριτήρια σε νέους διαγωνισμούς.

Έκτοτε, το βιβλίο παραγγελιών της De Bonte γεμίζει. Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να κατακτήσει με την ιδέα αυτή ολόκληρο τον κόσμο και αυτή τη στιγμή κάνει μια αρχή με την επέκταση αυτή, έχοντας συνομιλίες με εταιρείες στη Γαλλία και την Ολλανδία. Η Infrabel είναι εξίσου πρόθυμη να παίξει τον πρωτοπόρο ρόλο και να προβάλει τη δέσμευσή της για μείωση του άνθρακα ως παράδειγμα σε άλλους διαχειριστές υποδομών.

“Με τη χρήση πράσινων στρωτήρων στα μελλοντικά εργοτάξια, ο διαχειριστής υποδομής θα μπορέσει να εξοικονομήσει 6.000 τόνους CO2. Αυτό αντιστοιχεί στην ετήσια παραγωγή CO2 100 βελγικών νοικοκυριών”, αναφέρει η εταιρεία.

Τα οφέλη
Οι στρωτήρες από θειούχο σκυρόδεμα διαρκούν 40 έως 50 χρόνια και έχουν αντοχή στη δυναμική φόρτιση αμαξοστοιχιών που είναι τουλάχιστον εξίσου καλή με εκείνη των παραδοσιακών στρωτήρων από σκυρόδεμα με βάση το τσιμέντο. Το θειούχο σκυρόδεμα είναι λιγότερο πορώδες από το συμβατικό σκυρόδεμα και επομένως λιγότερο ευαίσθητο στην εισροή νερού. Αλλά πάνω απ’ όλα, υπάρχουν τρία σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη:

40% λιγότερες εκπομπές CO2 από την παραγωγή στρωτήρων από σκυρόδεμα. Το θείο αντικαθιστά το τσιμέντο και το νερό ως συνδετικό υλικό και αναμιγνύεται απευθείας με τους κόκκους. Έτσι αποφεύγεται η ενεργοβόρα διαδικασία μετατροπής του ασβεστόλιθου σε τσιμέντο, η οποία απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες CO2. Επιπλέον, το θειούχο σκυρόδεμα χρειάζεται να θερμανθεί μόνο στους 140°C πριν από την έκχυση, ενώ για την παρασκευή τσιμέντου απαιτείται θερμοκρασία 1400°C.
Πλήρως ανακυκλώσιμο: ένας στρωτήρας από θειούχο σκυρόδεμα μπορεί να έχει πολλές ζωές. Επειδή το υλικό μπορεί να λιώσει και να σκληρυνθεί ξανά και ξανά. Επομένως, είναι 100% κυκλικό και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως για την κατασκευή ενός νέου στρωτήρα.
Ανακύκλωση αποβλήτων: Το θειούχο σκυρόδεμα καθιστά δυνατή την ανάκτηση του θείου, ενός απόβλητου προϊόντος της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα