Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ηνωμένο Βασίλειο: Το σιδηροδρομικό δίκτυο πλήττεται από τις καταιγίδες Dudley και Eunice

Με τους ανέμους να έχουν μόλις κοπάσει από την καταιγίδα Dudley, το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για την καταιγίδα Eunice, ένα ακόμη πιο ισχυρό καιρικό σύστημα που έρχεται από τον Ατλαντικό. Το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει πληγεί ιδιαίτερα, με όλα τα δρομολόγια να έχουν ανασταλεί στη Σκωτία την Τετάρτη και τα ίδια μέτρα να λαμβάνονται στην Ουαλία την Παρασκευή.

Σε ένα σπάνιο μέτρο, το Λονδίνο τέθηκε στον κατάλογο Κόκκινης Προειδοποίησης – το υψηλότερο επίπεδο μετεωρολογικού συναγερμού – για πρώτη φορά από το 1987, τη χρονιά που ακόμα θυμόμαστε ως τη Μεγάλη Καταιγίδα, όταν οι άνεμοι τυφώνα προκάλεσαν μόνιμες ζημιές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αλλά ακόμη και πριν από αυτό, η καταιγίδα επηρέασε τον σιδηρόδρομο. Το Network Rail, ο οργανισμός διαχείρισης υποδομών του Ηνωμένου Βασιλείου, έδωσε στη δημοσιότητα αυτό το απίστευτο στιγμιότυπο (εικόνα κεφαλίδας) με ένα δέντρο που έπεσε στην West Coast Main Line την Πέμπτη (17 Φεβρουαρίου). Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό συνέβη πριν η Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδώσει “κόκκινη προειδοποίηση” για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Έρχεται μακρύ Σαββατοκύριακο
Η εικόνα ενός δέντρου που έρχεται σε επαφή με τα εναέρια καλώδια καταγράφηκε από κάμερα του Network Rail στο Beattock Summit στη Σκωτία, στην περιοχή Dumfries and Galloway. Το Beattock, γνωστό σε γενιές σιδηροδρομικών εργατών, βρίσκεται μόλις τριάντα λεπτά νότια της Γλασκώβης και απαθανατίστηκε στο ποίημα του WH Auden “Night Mail”. Η διάβαση αποτελούσε πρόκληση για τα ατμοκίνητα τρένα για πάνω από έναν αιώνα και εξακολουθεί να απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές οδήγησης για να κατακτηθεί. Η εμπορευματική κυκλοφορία συχνά συγκρατείται στους βρόχους διέλευσης στην κορυφή.

Με την ηπειρωτική Ευρώπη να αναμένεται να βρεθεί και πάλι στη γραμμή πυρός την επόμενη εβδομάδα, οι Βρετανικές Νήσοι έχουν ήδη βιώσει τα χειρότερα. Όλες οι μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία έχουν ήδη επηρεαστεί, και οι εμπορευματικές μεταφορές δεν έχουν ξεφύγει από την αναστάτωση. Ομάδες της Network Rail έχουν βγει στις ράγες – ιδιαίτερα στα δυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου, για την αποκατάσταση των ζημιών και την επιθεώρηση των γραμμών. Με την ακόμη πιο ισχυρή καταιγίδα Eunice να πλησιάζει το απόγευμα της Παρασκευής, πλήττοντας περισσότερο το νότο – αναμένεται να είναι ένα μακρύ Σαββατοκύριακο για τις ομάδες των σιδηροδρομικών γραμμών.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα