Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Οι σιδηρόδρομοι γιορτάζουν τα 50 χρόνια του Interrail με έκπτωση 50%

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες γιορτάζουν την 50ή επέτειο του Interrail Pass. Με αφορμή την ευκαιρία αυτή, το Interrail Continuous Pass προσφέρεται με έκπτωση 50% από την Παρασκευή 6 Μαΐου έως τις 10 Μαΐου.

Η επετειακή έκπτωση σημαίνει ότι ένα εισιτήριο για ένα μήνα απεριόριστων σιδηροδρομικών ταξιδιών σε 33 ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να αγοραστεί με μόλις 252 ευρώ. Συνολικά 43 σιδηροδρομικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στην προσφορά που ισχύει μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των Renfe, Deutsche Bahn, Trenitalia, ÖBB, SBB και NS. Η έκπτωση ισχύει για τα συνεχή εισιτήρια 1, 2 και 3 μηνών της Interrail, τα οποία προσφέρουν απεριόριστες ημέρες ταξιδιού εντός της επιλεγμένης χρονικής περιόδου. Ένα Interrail Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια έως και 11 μήνες μετά την αγορά.

10 εκατομμύρια ταξιδιώτες
Από την εισαγωγή του Interrail το 1972, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη με το Interrail Pass. Η προσφορά ξεκίνησε με 21 χώρες, αλλά έκτοτε επεκτάθηκε σε 33. Οι ταξιδιώτες μπορούν τώρα να ταξιδέψουν μέχρι την Τουρκία με το πάσο τους. Ενώ η ευρωπαϊκή νεολαία δεν αποτελεί πλέον το μοναδικό κοινό-στόχο, εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών.

Το Interrail Pass χρησιμοποιείται κυρίως για ταξίδια το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί στη νότια και δυτική Ευρώπη είναι δημοφιλείς, αλλά και στη μέση της ηπείρου. Το φθηνότερο Interrail Global Pass διατίθεται από 185 ευρώ, με το οποίο μπορεί κανείς να ταξιδέψει ελεύθερα για τέσσερις ημέρες μέσα σε ένα μήνα. Ορισμένα τρένα στην Ευρώπη απαιτούν κράτηση θέσης, συνηθέστερα στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία για τα τρένα υψηλής ταχύτητας. Τα τέλη κράτησης χρεώνονται από τους σιδηροδρομικούς μεταφορείς και δεν περιλαμβάνονται στο Interrail Pass.

Ο Carlo Boselli, γενικός διευθυντής της Eurail, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το Interrail, θα μιλήσει στο συνέδριο RailTech Europe 2022 στις 23 Ιουνίου. Αυτή η ημέρα θα αφορά τις διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις μεγάλων αποστάσεων, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα