Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

FS ITALIANE: Επιχειρηματικό σχέδιο 2022/2031

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο 2022/2031 σηματοδοτεί την έναρξη της στρατηγικής αναδιοργάνωσης του ομίλου Ferrovie dello Stato. Τέσσερις μακροπρόθεσμοι άξονες – Υποδομές, Επιβάτες, Εφοδιαστική, Αστικές μεταφορές – και επενδύσεις άνω των 190 δισεκατομμυρίων ευρώ σηματοδοτούν την πορεία που θα ακολουθήσει η FS τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο όμιλος FS αποτελεί μια μεγάλη εταιρεία στην υπηρεσία της χώρας και των ανθρώπων της, με ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, διαδραματίζοντας επιπλέον ηγετικό ρόλο στην οικολογική, ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση.

Σχεδιασμός ολόκληρου του κύκλου λειτουργίας των έργων υποδομής, με στενό συντονισμό μεταξύ των φορέων των εμπλεκόμενων περιοχών- μέγιστη προώθηση των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών- εποπτεία των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία, τις υπηρεσίες και την αστική ανάπλαση, όλα με σκοπό την όλο και μεγαλύτερη ενοποίηση μεταξύ των διαφόρων συστημάτων μεταφορών: αυτοί είναι οι κύριοι τομείς στους οποίους αναπτύσσεται το επιχειρηματικό και στρατηγικό σχέδιο για την επίτευξη των στόχων της περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.

Έμφαση πρέπει επίσης να δοθεί στην κατανάλωση ενέργειας, η οποία έχει γίνει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα μέσα σε λίγες εβδομάδες: στην πραγματικότητα, η FS μετατρέπεται σε παραγωγό-καταναλωτή, στοχεύοντας να καλύπτει τουλάχιστον το 40% των αναγκών της μέσω αυτοπαραγωγής από ανακυκλώσιμες πηγές. Και κατόπιν η δικτύωση, όχι μόνο η φυσική αλλά και η ψηφιακή, για να γίνουν οι συνδυασμένες μαζικές μεταφορές πιο ελκυστικές από τις ιδιωτικές μεταφορές.

Το βιομηχανικό σχέδιο 2022-2031 του ομίλου Ferrovie dello Stato – το οποίο θα στηριχθεί στην καινοτομία, την ψηφιοποίηση, την συνδεσιμότητα και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού – παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Roma Termini από την πρόεδρο της FS Italiane, Nicoletta Giadrossi, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Luigi Ferraris.

“Το επιχειρηματικό σχέδιο 2022-2031 σκοπεύει να επιταχύνει τις επενδύσεις και, με μακροπρόθεσμο όραμα, να παρέχει διασφάλιση για την εκτέλεση των έργων εντός του χρονοδιαγράμματος.
Εργαζόμαστε για να καταστήσουμε την υποδομή μας ολοένα και πιο σύγχρονη, διασυνδεδεμένη και ανθεκτική και τις υπηρεσίες κινητικότητας προσαρμοσμένες στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών μας.

Σκοπεύουμε να προωθήσουμε τις πολυτροπικές και πιο βιώσιμες μαζικές μεταφορές και στις αστικές περιοχές, να διπλασιάσουμε το μερίδιο των εμπορευματικών μεταφορών με το σιδηρόδρομο, να συμβάλουμε στην οικολογική μετάβαση όχι μόνο καθιστώντας ελκυστικότερη τη χρήση του σιδηροδρόμου, του κατ’ εξοχήν φιλικότερου προς το περιβάλλον μέσου μεταφοράς, αλλά και παράγοντας οι ίδιοι τουλάχιστον το 40% των σημαντικών ενεργειακών μας αναγκών από ανανεώσιμες πηγές.

Το σχέδιο προβλέπει την πρόσληψη 40.000 ατόμων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του θεωρώντας τους εργαζομένους ως τον κύριο παράγοντα που το διασφαλίζει, μαζί με την καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη διασύνδεση. Μια νέα εποχή ξεκινά για όλους μας και είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποί μας, σήμερα όπως και χθες, θα μπορέσουν να μετατρέψουν αυτό το σχέδιο σε πραγματικότητα, δείχνοντας ότι είναι αντάξιοι των προκλήσεων που μας περιμένουν”, εξήγησε ο Luigi Ferraris, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FS.

Σε διεθνές επίπεδο, ο όμιλος FS θέλει να διασφαλίσει τον ενιαίο έλεγχο της επιχείρησης, με στόχο να επιτύχει υπεραξία στις χώρες στις οποίες έχει ήδη δραστηριοποιηθεί: Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός Ευρώπης, η Ferrovie dello Stato στοχεύει στην εξαγωγή ολοκληρωμένης τεχνογνωσίας και μέσω συνεργασιών. Περίπου 40.000 άτομα αναμένεται να προσληφθούν κατά τη διάρκεια της περιόδου του σχεδίου. Τα έσοδα του Ομίλου FS το 2031 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε περίπου 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τα EBITDA σε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 6,9% και 8,2%, αντίστοιχα.

Το βιομηχανικό σχέδιο 2022-2031 θα συνοδεύεται από τη θεσμική εκστρατεία Un tempo nuovo (Ένας νέος χρόνος), η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει τη μοναδικότητα και τη σημασία αυτής της ιστορικής στιγμής. Να βλέπουμε με εμπιστοσύνη τις ευκαιρίες που μας επιφυλάσσει το μέλλον, με την πλήρη συμμετοχή του ανθρώπινου κεφαλαίου του Ομίλου FS, ένα πραγματικό κλειδί για τη συμβολή στην αυθεντικά βιώσιμη ανάπτυξη.

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Μνημείο του δήμου Αθηναίων για τα θύματα της τραγωδίας

Tη δημιουργία μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αποφάσισε ομόφωνα το...

Σταϊκούρας στη Βουλή: Τα 15 σημεία για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, είναι μια εθνική τραγωδία, που...

Παρόμοια Θέματα