Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Αναγκαιότητα και ευκαιρία ανάπτυξης για την Πέλλα η λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου

Η προοπτική λειτουργίας ενός σύγχρονου προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέει το Νομό Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη, μέσω Γιαννιτσών εξετάσθηκε στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Θανάση Κοτταρά, στην Αθήνα.

Ο κ. Τζαμτζής παρέθεσε στον κ. Κοτταρά όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την αμοιβαία ωφέλεια που προκύπτει, τόσο για την Πέλλα όσο και για τη Θεσσαλονίκη, από την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου της συμπρωτεύουσας μέχρι την Έδεσσα, μέσω Γιαννιτσών.

Ο κ. Κοτταράς τόνισε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Δ.Σ. του ΟΣΕ και στο Υπουργείο Υποδομών αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή του έργου στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Από το 2005 ο Ιορδάνης Τζαμτζής είχε υποβάλει σχετική πρόταση στον τότε Υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, πετυχαίνοντας να εκπονηθεί από τον ΟΣΕ μελέτη σκοπιμότητας, η οποία αναδεικνύει όλες τις παραμέτρους που συνιστούν τη λειτουργία και τη σκοπιμότητα του έργου. 

«Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος θα βελτιώσει σημαντικά τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Νομού Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα με τρόπο περισσότερο οικολογικό, ποιοτικό και οικονομικό ταυτόχρονα» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής επισημαίνοντας τα τεράστια ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν για Πέλλα και Θεσσαλονίκη. «Είναι προφανείς οι αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται σε τοπικό, αλλά και υπερτοπικό επίπεδο. Η Πέλλα καθίσταται προάστιο της Θεσσαλονίκης. Εκτός από την ασφαλή και ταχύτερη μετακίνηση των εργαζομένων από και προς τη συμπρωτεύουσα, τα ανταποδοτικά οφέλη θα είναι τεράστια, στον Τουρισμό, τη βιομηχανία και την Οικονομία του τόπου μας γενικότερα». 

Τελευταία Νέα

Σταϊκούρας στη Βουλή: Τα 15 σημεία για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, είναι μια εθνική τραγωδία, που...

Τρίτος αξιωματούχος της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο τρίτος κατηγορούμενος που κατέθεσε ενώπιον του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα για...

Ψήφισμα ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα, 27/3/2024 ΨΗΦΙΣΜΑ               Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο...

Παρόμοια Θέματα