Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ηνωμένο Βασίλειο: Oι εργαζόμενοι της DB Cargo UK καλούνται να αμφισβητούν εργασίες που θεωρούνται επικίνδυνες

Stop and challenge: Αυτή είναι η ρητή εντολή που δίνει η DB Cargo UK σε όλο το προσωπικό της, των 2200 εργαζομένων , για να παρεμβαίνει και να σταματά οποιαδήποτε ενέργεια που βλέπει – ή ακόμα και απλά αισθάνεται – ότι μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Και προέρχεται απευθείας από την διοίκηση. Σε κάθε εργαζόμενο έχει χορηγηθεί μια κάρτα παρέμβασης για την ασφάλεια, η οποία τους δίνει την εξουσία, με την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, να παρεμβαίνουν και να αμφισβητούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή οδηγία θεωρούν ότι δεν είναι ασφαλής – είτε από συνάδελφο, είτε από πελάτη, είτε από εργολάβο.

Στη συνέχεια ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν μια απλή, μη γραφειοκρατική διαδικασία γνωστή ως “Stop. Discuss. Resolve. Review”.(Διακοπή,συζήτηση, επίλυση, επανεξέταση). Η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται αποτελεσματικά σε πολλές άλλες βιομηχανίες για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Η νέα μεγάλη εκστρατεία του μεγαλύτερου φορέα σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου – με την ονομασία “Τogether. We’re Safer. Together. We’re DB” (Μαζί.Είμαστε ασφαλέστεροι.Μαζί. Είμαστε DB) – υποστηρίζεται από εκπαίδευση για την ασφάλεια που θα εφαρμοστεί σε όλο το προσωπικό εδάφους, τους μηχανικούς, τους μηχανοδηγούς και τους φορείς εκμετάλλευσης τις επόμενες εβδομάδες.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα