Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Σιδηροδρομικό δυστύχημα με S-Bahn στη Βαυαρία: η έκθεση ενοχοποιεί τον οδηγό

Λίγο πριν από τη σύγκρουση κοντά στο Schäftlarn (Βαυαρία), ο οδηγός του S-Bahn φέρεται να οδήγησε με υπερβολική ταχύτητα και να πέρασε κόκκινο φανάρι.

Τέσσερις μήνες μετά το σοβαρό δυστύχημα του S-Bahn κοντά στο Schäftlarn, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων (BEU) δημοσίευσε χθες μια προσωρινή έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας από τους μηχανοδηγούς φέρεται να αγνόησε δύο φορές ένα σύστημα ασφαλείας τρένων που είχε εγκατασταθεί στη γραμμή Μόναχο-Wolfratshausen.

Το σύστημα αυτό διασφαλίζει ότι τα τρένα που κινούνται πολύ γρήγορα ή αγνοούν το κόκκινο σήμα στάσης σταματούν αυτόματα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο μηχανοδηγός μπορεί να επανεκκινήσει την αμαξοστοιχία πατώντας ένα κουμπί – αλλά μόνο μετά από μια τυποποιημένη συνομιλία με τον ελεγκτή, ο οποίος παρακολουθεί την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σχετικό τμήμα της γραμμής και πρέπει να εγκρίνει τη συνέχιση του ταξιδιού μέσω του κόκκινου σήματος.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη, ο μηχανοδηγός του S-Bahn με προορισμό το Μόναχο φαίνεται ότι παρέλειψε αυτή τη διαβούλευση με τον ελεγκτή του τρένου σε δύο περιπτώσεις.

Μια φορά, όταν οδηγούσε πολύ γρήγορα έξω από τον σταθμό Ebenhausen-Schäftlarn.

Και μια άλλη φορά όταν πέρασε το κόκκινο σήμα εξόδου από το σταθμό. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν μετά το δυστύχημα ότι το S-Bahn επιβράδυνε δύο φορές, αλλά στη συνέχεια επιτάχυνε ξανά.

Σε μια στροφή, το S-Bahn συγκρούστηκε λίγο αργότερα με ένα τρένο που ερχόταν από το Μόναχο. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ άλλα 57 άτομα τραυματίστηκαν, ορισμένα από αυτά σοβαρά.

Διαταραχές στη γραμμή S-Bahn (Μόναχο-Wolfratshausen)

Η μονόδρομη γραμμή είχε επηρεαστεί από διαταραχές πριν από το δυστύχημα. Αυτό επιβεβαιώθηκε τώρα από την έκθεση. Σύμφωνα με την έκθεση, η διέλευση των δύο προαστιακών τρένων δεν θα γινόταν στο σταθμό Icking, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά στο σταθμό Schäftlarn.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αιτία ήταν μια δυσλειτουργία σε μια διάβαση, η οποία καθυστέρησε κατά δέκα λεπτά τη διαδρομή του S-Bahn από το Μόναχο προς Wolfratshausen.

Η εισαγγελία Μονάχου συνεχίζει την έρευνα

Η Εισαγγελία Μονάχου Ι, η οποία επίσης ερευνά το δυστύχημα, δεν θέλησε να σχολιάσει την έκθεση την Τετάρτη. Η εισαγγελέας Anne Leiding επιβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες κατά ενός υπόπτου σε σχέση με το δυστύχημα.

Υπάρχουν αρχικές υποψίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και έκθεση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας σε κίνδυνο.

ΠΗΓΗgrland.info

Τελευταία Νέα

Νέος μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ ο Γ. Γραμματίδης, παραμένει δ/νων σύμβουλος ο Π. Τερεζάκης

Αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Ειδικότερα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης...

Εμπορευματικές μεταφορές στην ΕΕ: Οι θαλάσσιες αντιστοιχούν στο 67,8%, οι οδικές στο 22%, οι σιδηροδρομικές στο 5,7% και οι αεροπορικές στο 0,2%

Το 2022, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές αντιπροσώπευσαν το 24,9% του συνόλου των εμπορευματικών μεταφορών...

Ψάχνουν στρατόπεδο στη Λάρισα για τα συντρίμμια των Τεμπών

Στη διάθεση στρατοπέδου στο οποίο θα μεταφερθούν τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών...

Παρόμοια Θέματα