Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Ιταλία: Αποζημίωση 374 εκατ. ευρώ σε εταιρείες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών λόγω Covid-19

Η Κομισιόν ενέκρινε μέτρο της ιταλικής κυβέρνησης, ύψους 374 εκατ. ευρώ, για την αποζημίωση των εταιρειών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών για ζημιές που υπέστησαν την περίοδο 12 Μαρτίου – 31 Μαΐου 2020 λόγω κορωνοϊού και των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, δήλωσε: «Αυτό το μέτρο των 374 εκατ. ευρώ θα επιτρέψει στην Ιταλία να αποζημιώσει τις εταιρείες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών για τις ζημιές που υπέστησαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και των σχετικών περιορισμών.

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όλα τα κράτη-μέλη για να διασφαλίσουμε ότι τα εθνικά μέτρα για την υποστήριξη όλων των τομέων που επλήγησαν από την κρίση, συμπεριλαμβανομένου του σιδηροδρομικού τομέα, μπορούν να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ».

Το ιταλικό μέτρο

Από την αρχή της πανδημίας, η Ιταλία και άλλες χώρες έθεσαν σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των δραστηριοτήτων παραγωγής και εμπορίου, περιορισμών ελεύθερης κυκλοφορίας και απαιτήσεων επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας.

Οι περιορισμοί που ίσχυαν μεταξύ 12 Μαρτίου και 31 Μαΐου 2020 είχαν ιδιαίτερα άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση για υπηρεσίες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, λόγω της περιορισμένης παραγωγής και εμπορίου αγαθών που μεταφέρονται σιδηροδρομικώς.

Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών παρουσίασαν σημαντική πτώση στον όγκο και τα έσοδα των μεταφορών, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Ταυτόχρονα, συνέχισαν να αντιμετωπίζουν διάφορα κόστη, ιδίως πρόσθετες δαπάνες για την εφαρμογή ενισχυμένων μέτρων υγιεινής και υγιεινής.

Οι επιλέξιμοι δικαιούχοι θα δικαιούνται αποζημίωση με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για τη ζημία που υπέστησαν κατά τη σχετική περίοδο.

Το μέτρο είναι ανοιχτό σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της αλυσίδας σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών και της εφοδιαστικής, συμπεριλαμβανομένων:

(α) σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορέων

(β) κατόχων βαγονιών, των οποίων η κύρια δραστηριότητα είναι η εκμίσθωση σιδηροδρομικών εμπορευματικών βαγονιών και

(γ) μεταφορέων εμπορευμάτων και μεταφορέων πολλαπλών μεταφορών, οι οποίοι οργανώνουν τη μεταφορά και τα logistics για λογαριασμό των ιδιοκτητών freight φορτίου.

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα