Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
No menu items!

Βρετανία: Συνεχίζεται η απεργία στους σιδηρόδρομους – Φόβοι για ελλείψεις στην αγορά

Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Network Rail με τα συνδικάτα τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Η τρίτη ημέρα της εθνικής απεργίας των σιδηροδρομικών του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζεται το Σάββατο, αφού οι συνομιλίες με τους συνδικαλιστικούς ηγέτες έληξαν χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 25 Ιουνίου.
Η 24ωρη στάση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Εθνικού Συνδικάτου Σιδηροδρομικών, Ναυτικών και Μεταφορικών Εργαζομένων να προωθήσει τα αιτήματα για υψηλότερους μισθούς, απαγόρευση των υποχρεωτικών απολύσεων και διατήρηση των υφιστάμενων συνθηκών εργασίας.

Εκσυγχρονισμός

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία σιδηροδρόμων Network Rail λέει ότι επιδιώκει να εκσυγχρονιστεί και να αντιμετωπίσει την πτώση του αριθμού των επιβατών, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται στο σπίτι.
Οι απεργίες αυτή την εβδομάδα οδήγησαν πολλούς εργαζόμενους να μείνουν στο σπίτι, εκμεταλλευόμενοι τις πιο ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας που εισήχθησαν λόγω της πανδημίας.
Τώρα τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου πλήττονται, διαταράσσοντας τις αποδράσεις και τις μεγάλες εκδηλώσεις αναψυχής, όπως το μουσικό φεστιβάλ Glastonbury, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία

Οι συνομιλίες με την RMT έληξαν την Παρασκευή 24/6 χωρίς συμφωνία και θα συνεχιστούν είτε την Κυριακή είτε τη Δευτέρα,(27/6)  δήλωσε εκπρόσωπος της Network Rail.
Η εκτελεστική επιτροπή του συνδικάτου συνεδριάζει την Τρίτη 28/6 για να αποφασίσει τι περαιτέρω μέτρα θα λάβει.
«Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία ή αν οι εταιρείες υλοποιήσουν τις απειλές τους για απολύσεις”, δήλωσεστο Sky News ο Mick Lynch, γενικός γραμματέας της RMT.
Το συνδικάτο πρέπει να δώσει προειδοποίηση δύο εβδομάδων για τυχόν περαιτέρω απεργίες, πράγμα που σημαίνει ότι τα τρένα θα πρέπει να κυκλοφορούν κανονικά για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τη διαταραχή του Σαββάτου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Ένα Moratorium στις υποχρεωτικές περικοπές θέσεων εργασίας, με αντάλλαγμα λειτουργικές μεταρρυθμίσεις, είναι «αντικείμενο διαπραγμάτευσης», σημείωσε.

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ -Σ

Αθήνα, 16 / 4 / 2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ...

Απεργιακή ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ 11/4/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ

Αθήνα, 15 / 4 / 2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία...

Παρόμοια Θέματα