Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
No menu items!

Γαλλία -SNCF: Δοκιμές για ψηφιακή αυτόματη ζεύξη

Η εμπορευματική εταιρεία Rail Logistics Europe των Γαλλικών Εθνικών Σιδηροδρόμων (SNCF) θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο δοκιμές αυτόματης ζεύξης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου Digital Automatic Coupling for Europe (DAC4EU).

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του DAC4EU και των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) και θα λάβουν χώρα στο αμαξοστάσιο Hausbergen στο Στρασβούργο για να δοκιμαστεί η λειτουργία της ζεύξης στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η κοινοπραξία DAC4EU αποτελείται από τη DB και τη θυγατρική της DB Cargo, τις ελβετικές και αυστριακές εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών SBB Cargo και Rail Cargo Austria, καθώς και τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης βαγονιών Ermewa, GATX Rail Europe και VTG. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2020 και χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιοποίησης και Μεταφορών της Γερμανίας (BMVI).

Οι εταίροι του προγράμματος ελπίζουν ότι η ανάπτυξη της νέας ζεύξης, που επιτρέπει την αυτόματη ζεύξη και αποσύνδεση των βαγονιών και των συνδέσεων πέδησης και δεδομένων τους, θα βελτιώσει την παραγωγικότητα των σταθμών διαλογής και των διασυνοριακών επιχειρήσεων.

Αυτό αναμένεται να καταστήσει τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με τις οδικές και να ενθαρρύνει τη μετάβαση σε τρόπους μεταφοράς φιλικούς για το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τη χωρητικότητα της υφιστάμενης σιδηροδρομικής υποδομής κατά 10% έως 15%.

“Το DAC είναι η μεγάλη καινοτομία που θα αλλάξει το παιχνίδι για τον ευρωπαϊκό εμπορευματικό τομέα αυτή τη δεκαετία”, λέει ο πρόεδρος της Rail Logistics Europe, κ. Frédéric Delorme. “Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές, ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές και συνεπώς πιο ελκυστικές για τους φορτωτές. Αποτελεί βασικό μοχλό για τη μετατόπιση του τρόπου μεταφοράς από το οδικό στο σιδηροδρομικό δίκτυο και, επομένως, για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων απαλλαγής από τον άνθρακα”.

Τελευταία Νέα

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του πολυτελέστερου τρένου του κόσμου – Το σύγχρονο Orient Express

Οι λάτρεις του λένε ότι "το τρένο δεν σε μεταφέρει, σε ταξιδεύει". Ασφαλώς, γνωρίζουν...

Οινόφυτα: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση- Καθυστερήσεις σε δρομολόγια της Hellenic Train

Καθυστερήσεις αναμένονται σε δρομολόγια της Hellenic Train Α.Ε. λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην...

Μια οφειλόμενη απάντηση για αυτούς που παριστάνουν τον ..«έκπληκτο»

Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ κυριολεκτικά «τάραξε τα νερά» καθώς είπε τα...

Παρόμοια Θέματα