Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
No menu items!

Γαλλία -SNCF: Δοκιμές για ψηφιακή αυτόματη ζεύξη

Η εμπορευματική εταιρεία Rail Logistics Europe των Γαλλικών Εθνικών Σιδηροδρόμων (SNCF) θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο δοκιμές αυτόματης ζεύξης που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου Digital Automatic Coupling for Europe (DAC4EU).

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του DAC4EU και των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) και θα λάβουν χώρα στο αμαξοστάσιο Hausbergen στο Στρασβούργο για να δοκιμαστεί η λειτουργία της ζεύξης στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η κοινοπραξία DAC4EU αποτελείται από τη DB και τη θυγατρική της DB Cargo, τις ελβετικές και αυστριακές εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών SBB Cargo και Rail Cargo Austria, καθώς και τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης βαγονιών Ermewa, GATX Rail Europe και VTG. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2020 και χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιοποίησης και Μεταφορών της Γερμανίας (BMVI).

Οι εταίροι του προγράμματος ελπίζουν ότι η ανάπτυξη της νέας ζεύξης, που επιτρέπει την αυτόματη ζεύξη και αποσύνδεση των βαγονιών και των συνδέσεων πέδησης και δεδομένων τους, θα βελτιώσει την παραγωγικότητα των σταθμών διαλογής και των διασυνοριακών επιχειρήσεων.

Αυτό αναμένεται να καταστήσει τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με τις οδικές και να ενθαρρύνει τη μετάβαση σε τρόπους μεταφοράς φιλικούς για το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τη χωρητικότητα της υφιστάμενης σιδηροδρομικής υποδομής κατά 10% έως 15%.

“Το DAC είναι η μεγάλη καινοτομία που θα αλλάξει το παιχνίδι για τον ευρωπαϊκό εμπορευματικό τομέα αυτή τη δεκαετία”, λέει ο πρόεδρος της Rail Logistics Europe, κ. Frédéric Delorme. “Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές, ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές και συνεπώς πιο ελκυστικές για τους φορτωτές. Αποτελεί βασικό μοχλό για τη μετατόπιση του τρόπου μεταφοράς από το οδικό στο σιδηροδρομικό δίκτυο και, επομένως, για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων απαλλαγής από τον άνθρακα”.

Τελευταία Νέα

Απεργιακή ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ 11/4/2024 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ

Αθήνα, 15 / 4 / 2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία...

Στον σιδηρόδρομο και τη Mercitalia Logistics της FS στρέφεται η Amazon για τη μεταφορά των e-commerce εμπορευμάτων

Τη μεταφορά εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon, μεταξύ των κέντρων διανομής που διαθέτει ο...

Παρόμοια Θέματα