Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ελβετία: Η RhB θα επιχειρήσει παγκόσμιο ρεκόρ τον Οκτώβριο για το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό τρένο

Αυτό το φθινόπωρο ο Ραιτικός Σιδηρόδρομος (RhB) θα επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο σε μήκος επιβατικό τρένο.

Εάν επιτύχει, θα καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αντικαθιστώντας το The Ghan, ένα αυστραλιανό εβδομαδιαίο νυχτερινό τρένο που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Αδελαΐδας και Ντάργουιν στην Αυστραλία.

Σε περιόδους αιχμής το μήκος του The Ghan μπορεί να φτάσει και τα 1096 μέτρα.

Στις 29 Οκτωβρίου η επιβατική αμαξοστοιχία 100 βαγονιών, μήκους 1910 μέτρων της RhB, αποτελούμενη από 25 Capricorn, έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει κατά μήκος της διαδρομής Albula/Bernina που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO από την Preda στο Bergün και πάνω από το Viaduct Landwasser.

Η προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζεται από 15 εταίρους, μεταξύ των οποίων οι σιδηροδρομικοί οργανισμοί ABB, Sersa, Rhomberg Sersa Rail Group και Stadler, η οποία παράγει τις μονάδες Capricorn.

Ο Ansgar Brockmeyer, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Stadler, δήλωσε: “Η Stadler έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια νέα τεχνολογία για την ανάπτυξη των οχημάτων:
“Ο σιδηρόδρομος της Ραιτίας και η Stadler συνεργάζονται στενά από το 1963. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε τον RhB με τα στιβαρά, υψηλής ποιότητας τρένα μας και την τεχνογνωσία μας σε αυτή την προσπάθεια παγκόσμιου ρεκόρ”.

Αυτή η προσπάθεια παγκόσμιου ρεκόρ πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για την 175η επέτειο των ελβετικών σιδηροδρόμων και τη μεγάλη ημέρα θα δημιουργηθεί ένας χώρος φεστιβάλ – προσβάσιμος μόνο μέσω τρένου – για 3.000 επισκέπτες στο Bergün.

Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σιδηροδρομικό χωριό, μουσική, κωμωδία και φαγητό, θα διατίθενται από τις 2 Αυγούστου.

“Η Ελβετία είναι μια σιδηροδρομική χώρα όσο καμία άλλη. Φέτος γιορτάζουμε τα 175 χρόνια των ελβετικών σιδηροδρόμων.

“Με αυτή την προσπάθεια παγκόσμιου ρεκόρ, η RhB και οι εταίροι της θέλουν να συμβάλουν και να πραγματοποιήσουν ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που δεν έχει ξαναγίνει.

“Επιπλέον, θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε αυτό το γεγονός για να προσελκύσουμε διαρκή προβολή για εμάς, αλλά και για το Graubünden και την Ελβετία και να προωθήσουμε έτσι τον τουρισμό”.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα