Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022
No menu items!

Ουκρανικά σιτηρά στο τρένο για την Ισπανία: αν λειτουργήσει, δεν χρειάζεται πλοίο

Η Ισπανία δοκιμάζει τη δυνατότητα μεταφοράς σιτηρών με τρένο αντί για πλοίο. Την Τρίτη, 25 άδεια εμπορευματοκιβώτια 40 ποδών στάλθηκαν από τη Μαδρίτη στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας. Αυτά θα γεμίσουν με 600 τόνους ουκρανικού καλαμποκιού, για να επιστρέψουν στη Βαρκελώνη.

Η δοκιμή είναι μια πρωτοβουλία του ισπανικού υπουργείου Μεταφορών, Κινητικότητας και Αστικής Ατζέντας, σε μια προσπάθεια να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τη ναυτιλιακή οδό, η οποία είναι ευάλωτη στις πολιτικές αναταραχές. Τα λιμάνια της Ουκρανίας ήταν αποκλεισμένα από τον κόσμο για μήνες, μέχρι που η Τουρκία και ο ΟΗΕ διαπραγματεύτηκαν μια ναυτιλιακή διαδρομή τον Ιούλιο.

Παρόλο που τα σιτηρά μπορούν τώρα να αποσταλούν από την Ουκρανία, υπάρχει τεράστια πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού. Η εξεύρεση εναλλακτικών διαδρομών δεν αποτελεί πολυτέλεια. Το υπουργείο δήλωσε ότι μελετά την τεχνική και οικονομική σκοπιμότητα της τακτικής αποστολής σιτηρών από την Ουκρανία μέσω της Πολωνίας.


Ενώ τα κενά εμπορευματοκιβώτια αναχώρησαν από τη Μαδρίτη και πέρασαν από το Ludwigshafen, το Duisburg και το Lodz για να φτάσουν στην ουκρανική πόλη Chelm, το ταξίδι της επιστροφής γίνεται μέσω του Lodz και του Duisburg, για να φτάσουν τελικά στη Βαρκελώνη Can Tunis. Πρόκειται για ένα ταξίδι 2.400 χιλιομέτρων, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Το ταξίδι του τρένου εκτελείται από την Renfe Mercancías μέχρι να φτάσει στον τερματικό σταθμό του Λοτζ της εταιρείας εφοδιαστικής Kombiverker. Η μετεπιβίβαση μεταξύ Lodz και Chelm πραγματοποιείται από την πολωνική σιδηροδρομική εταιρεία DBP.

Τελευταία Νέα

Τρίκαλα: Θάνατος άνδρα που παρασύρθηκε από τρένο…

Ένας άνδρας παρασύρθηκε πριν λίγο από διερχόμενη αμαξοστοιχία κοντά στη διάβαση Πύλης. Ο άτυχος άνδρας...

ΓΣΕΕ: Εφιαλτική τροπή με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα σε χώρους εργασίας

Εφιαλτική τροπή έχουν πάρει πλέον τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Κάθε μέρα θρηνούμε και...

Παρόμοια Θέματα