Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Ηνωμένο Βασίλειο: Απεργίες σιδηροδρομικών

Μια σειρά από προγραμματισμένες απεργίες στο βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο καθιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματικά πολύ μακρύ. Η Πέμπτη, η Παρασκευή και το Σάββατο μπορεί να μην είναι καλές ημέρες για να μετακινηθούν άνθρωποι ή προϊόντα στη Μεγάλη Βρετανία, οπότε ίσως είναι μια καλή στιγμή για μια έγκαιρη υπενθύμιση σχετικά με το τι είναι αυτό που μετατρέπει τα σήματα όλων σε κόκκινα.

Με μια συμμαχία συνδικαλιστικών συμφερόντων από τη μια πλευρά και μια συνομοσπονδία εταιρειών και πολιτικών από την άλλη, οι πελάτες, οι επιβάτες, οι εμπορικοί εταίροι και οι οικονομικοί φορείς βρίσκονται όλοι στο διασταυρούμενο πυρ, με ελάχιστη επιρροή στο αποτέλεσμα. Όλοι βλέπουν κόκκινο στην προοπτική του αδιεξόδου.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Υπάρχει μια ιστορία βιομηχανικών εντάσεων στους σιδηροδρόμους της Βρετανίας, και μάλιστα πολύ παλιά. Αφαιρέστε τις συνδικαλιστικές εκδοχές των διαφωνιών και των διενέξεων μεταξύ εργαζομένων και ιδιοκτητών και θα καταλήξετε σε μια ιστορία σχεδόν τόσο μακρά όσο και οι ίδιοι οι σιδηρόδρομοι. Μόλις είχαν τοποθετηθεί οι ράγες μεταξύ Στόκτον και Ντάρλινγκτον, όταν άναψαν οι πρώτες φωτιές της αντιπαράθεσης. Σε γενικές γραμμές, έτσι είναι από τότε. Οι ιδιοκτήτες αναζητούν φθηνότερους εργάτες, οι εργάτες αναζητούν πιο γενναιόδωρους ιδιοκτήτες και η κυβέρνηση αρνείται να εμπλακεί και αφήνει την αγορά να βρει μια λύση.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα