Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022
No menu items!

Βρετανία: Νέα απεργία στα τρένα την 1η Οκτωβρίου

Οι σιδηροδρομικοί εργαζόμενοι στο Network Rail και σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων θα προβούν σε απεργία την 1η Οκτωβρίου, σε μια διαμάχη για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας.

Η 24ωρη δράση, η οποία θα οδηγήσει τον σιδηρόδρομο σε ουσιαστική ακινησία, έρχεται αφού το συνδικάτο δεν έλαβε καμία περαιτέρω προσφορά από τη σιδηροδρομική βιομηχανία για να συμβάλει στην επίτευξη συμβιβασμού μέσω διαπραγματεύσεων.

Σε ξεχωριστές διαμάχες, τα μέλη της Arriva Rail London, της Hull Trains και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της First Group Southwest θα προβούν επίσης σε απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η Οκτωβρίου.

Με τους εργαζόμενους να αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την κλιμακούμενη κρίση του κόστους ζωής, την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν απεργίες από πολλά συνδικάτα σε διάφορους κλάδους.

Ο γενικός γραμματέας της RMT, Mick Lynch, δήλωσε: “Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι πολύ σημαντικές: “Οι εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών συμμετέχουν σε ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Οκτωβρίου, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν συνεχείς επιθέσεις στους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, σε μια εποχή που τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

“Το Καλοκαίρι της Αλληλεγγύης που είδαμε θα συνεχιστεί και το Φθινόπωρο και το Χειμώνα, αν οι εργοδότες και η κυβέρνηση συνεχίσουν να αρνούνται τα λογικά αιτήματα των εργαζομένων.”

ΠΗΓΗrmt.org.uk

Τελευταία Νέα

Τρίκαλα: Θάνατος άνδρα που παρασύρθηκε από τρένο…

Ένας άνδρας παρασύρθηκε πριν λίγο από διερχόμενη αμαξοστοιχία κοντά στη διάβαση Πύλης. Ο άτυχος άνδρας...

ΓΣΕΕ: Εφιαλτική τροπή με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα σε χώρους εργασίας

Εφιαλτική τροπή έχουν πάρει πλέον τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Κάθε μέρα θρηνούμε και...

Παρόμοια Θέματα