Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
No menu items!

Γερμανία: Η DB Cargo αναλαμβάνει την μεταφορά της νομιμοποιημένης κάνναβης στη Γερμανία

Η Γερμανία πρόκειται να πραγματοποιήσει μια πραγματική πράσινη μετάβαση, καθώς τα τρένα της DB Cargo ενδέχεται να μεταφέρουν κάνναβη μόλις αυτή νομιμοποιηθεί στη Γερμανία. Ανέβασε μια εικόνα ενός τρένου με τις λέξεις: “Η Γερμανία μετά τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Με εμάς μπορείτε να πάρετε ένα μεγάλο τρένο”.

Η Γερμανία θέλει να καταστήσει νόμιμη για τους ενήλικες την αγορά και τη μεταφορά έως 30 γραμμαρίων κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση και την ιδιωτική καλλιέργεια έως τριών φυτών. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Karl Lauterbach την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Ο νέος νόμος πρέπει ακόμη να εγκριθεί από την ΕΕ, αλλά θα ακολουθήσει τη νομοθεσία της γειτονικής χώρας, της Ολλανδίας.

Κάνναβη στο τρένο;
Η μεταφορά κάνναβης είναι ένα λεπτό θέμα, κυρίως λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια. Η ManifestSeven, μια πλατφόρμα κάνναβης που δραστηριοποιούνταν στις ΗΠΑ, εξήγησε στο Food Logistics ότι επειδή η κάνναβη είναι περιζήτητο φορτίο, εκθέτει τον μεταφορέα σε κλοπή περισσότερο από ό,τι άλλες βιομηχανίες. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να αφεθεί χωρίς επιτήρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για τη μεταφορά κάνναβης με τρένο σε χώρες και πολιτείες όπου αυτή έχει νομιμοποιηθεί. Το πιο λογικό είναι ότι το τελευταίο μίλι πραγματοποιείται με φορτηγά και η μεγάλη απόσταση με θαλάσσια ναυτιλία, καθώς οι χώρες προέλευσης βρίσκονται στο εξωτερικό. Η DB Cargo των Κάτω Χωρών δήλωσε ότι δεν μεταφέρει κάνναβη.

Τελευταία Νέα

Γιατί δεν εκτελούνται δρομολόγια σε γραμμές που παρέδωσε ο ΟΣΕ;Τι συμβαίνει με το τροχαίο υλικό;

Και ενώ ο ΟΣΕ επίσημα έχει παραδώσει την γραμμή της Στυλίδας εδώ και σημαντικό...

Στο +10% οι εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές Κίνας – Ευρώπης στο α’ 4μηνο του 2024

Αυξήθηκαν κατά 10% οι εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ Κίνας – Ευρώπης, κατά το α’...

Επανακαθορίζεται η διαδικασία κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως για την εκτέλεση σιδηροδρομικών έργων

Επανακαθορίζεται η διαδικασία κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως για λόγους εκτέλεσης σιδηροδρομικών...

Παρόμοια Θέματα