Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Κατάκολο-Πύργος-Αλφειός-Ολυμπία: Αναβάθμιση σιδηροδρομικής γραμμής

Η τοποθέτηση των συστημάτων νέας τεχνολογίας με αυτόματες μπάρες περιλαμβάνονται στη μελέτη του έργου «Αναβάθμιση – Επισκευή υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών στο σιδηροδρομικό τμήμα Κατακόλου – Πύργου – Αλφειού – Ολυμπίας, υπό κυκλοφορία», που υλοποιεί ο ΟΣΕ ΑΕ

Αρχές του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το έργο που εκτελεί το τελευταίο διάστημα ο ΟΣΕ ΑΕ για την αναβάθμιση και επισκευή της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κατάκολο – Πύργος – Αλφειός – Ολυμπία, έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται και από το ΕΣΠΑ.

Ήδη οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ολοκληρώνονται εντός του επόμενου διαστήματος, με τον Μηχανικό του ΟΣΕ και επιβλέποντα, Χρήστο Οικονόμου, να μιλά στην εφ. Πατρίς για τις εργασίες που περιλαμβάνει η μελέτη.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, οι εργασίες που γίνονται, εκτελούνται στο πλαίσιο της αύξησης των δρομολογίων των συρμών της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής και με αφορμή την βελτίωση των παρεχόμενων σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

«Το παρόν έργο αποσκοπεί στην βελτίωση των παρεχομένων σιδηροδρομικών υπηρεσιών και την αύξηση των δρομολογίων των συρμών της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Κατακόλου – Πύργου – Ολυμπίας, με την αναβάθμιση των υποδομών της γραμμής, την ανακατασκευή – διαμόρφωση αποβάθρων και την ασφαλτόστρωση Ισόπεδων Διαβάσεων (ΙΔ)», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Συντηρήσεις σε όλο το μήκος

Το έργο υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2020 και αναμένεται να έχει πλήρως αποπερατωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023 ενώ σύμφωνα με την μελέτη εργασίες συντήρησης υλοποιούνται στη γέφυρα του ποταμού Ενιπέα και στην γέφυρα της περιοχής του Στρεφίου. Εκείνο που προβλέπεται επίσης είναι η κατασκευή ή διαμόρφωση αποβάθρων στάσεων και σταθμών αλλά και η ανακατασκευή είκοσι συνολικά υφιστάμενων Ισόπεδων Διαβάσεων με στρώση νέου ασφαλτοτάπητα.

Νέες αυτόματες μπάρες

Ειδικά στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργος – Κατάκολο, όπως επεσήμανε ο επιβλέπων του έργου, εγκαθίστανται ήδη από την ανάδοχο εταιρεία νέα αυτόματα συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) νέας τεχνολογίας (αυτόματες μπάρες).

«Το έργο κατασκευάζεται εντός των ορίων απαλλοτρίωσης του Ο.Σ.Ε. και περιλαμβάνει και την κατασκευή ή την διαμόρφωση αποβάθρων στάσεων και σταθμών, όπως ενδεικτικά η τοποθέτηση στεγάστρων, η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού – καθιστικοί πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων και ηλεκτροφωτισμός. Επίσης γίνεται ανακατασκευή είκοσι συνολικά υφιστάμενων ισόπεδων διαβάσεων με στρώση νέου ασφαλτοτάπητα και επιπρόσθετα στο τμήμα γραμμής Πύργος-Κατάκολο προβλέπεται η εγκατάσταση έντεκα νέων αυτόματων συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) νέας τεχνολογίας», εξηγεί ο κ. Οικονόμου.

Και στο Καβούρι

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση της περιοχής του Καβουρίου, τοποθετήθηκαν κι εκεί αυτόματες μπάρες, για πρώτη φορά καθώς δεν υπήρχαν. Η εγκατάσταση του συστήματος ΑΣΙΔ, στο Καβούρι, που αποτελούσε αίτημα ετών των κατοίκων της περιοχής αλλά και των διερχόμενων οδηγών, προβλέφθηκε στη μελέτη του έργου κι έτσι ήδη η ανάδοχος εταιρεία εγκατέστησε μπάρες ΑΣΙΔ που θα λειτουργούν για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Τελευταία Νέα

Σταϊκούρας στη Βουλή: Τα 15 σημεία για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, είναι μια εθνική τραγωδία, που...

Τρίτος αξιωματούχος της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο τρίτος κατηγορούμενος που κατέθεσε ενώπιον του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα για...

Ψήφισμα ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα, 27/3/2024 ΨΗΦΙΣΜΑ               Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο...

Παρόμοια Θέματα