Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
No menu items!

Απεργία στους αυστριακούς σιδηροδρόμους

Μετά την αποτυχία των μισθολογικών διαπραγματεύσεων, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους της Αυστρίας διακόπτουν τη Δευτέρα τα δρομολόγια των τρένων με 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Οι κρατικοί Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) ανακοίνωσαν ότι οι διασυνοριακές συνδέσεις με τη Γερμανία, την Ελβετία και άλλες χώρες θα επηρεαστούν από το μέτρο ήδη από την Κυριακή. “Θα υπάρξουν ακυρώσεις στις συνδέσεις της Nightjet και της Euronight εδώ ήδη από σήμερα, Κυριακή βράδυ, μέχρι το πρωί της Τρίτης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η ιδιωτική Westbahn, η οποία εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Βιέννης και Μονάχου, ανακοίνωσε επίσης τη διακοπή των δρομολογίων τη Δευτέρα. Ωστόσο, τα λεωφορεία και άλλες δημόσιες μεταφορές στην Αυστρία δεν επηρεάστηκαν.

Το συνδικάτο vida, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 50.000 σιδηροδρομικούς, είχε ζητήσει οριζόντια αύξηση των μισθών κατά 400 ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, θα ισοδυναμούσε με μια μέση αύξηση της τάξης του 12%.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο ηγείται των διαπραγματεύσεων από την πλευρά των εργοδοτών, βελτίωσε πρόσφατα την προσφορά του σε 8,4%. Ο πληθωρισμός στην Αυστρία ήταν έντεκα τοις εκατό σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο.

Το πρωί της Κυριακής, και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι οι συνομιλίες απέτυχαν προς το παρόν και κατηγόρησαν η μία την άλλη.

“Αγωνιζόμαστε για μια βιώσιμη πληθωριστική προσαρμογή, η οποία στον απόηχο της εκτόξευσης των τιμών θα προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση ιδίως για τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα”, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της vida, Gerhard Tauchner.

Οι σημερινοί μισθοί εισόδου είναι εν μέρει κάτω από το όριο της φτώχειας, υποστήριξε το συνδικάτο. “Μου λείπει κάθε κατανόηση για αυτή την απεργία”, δήλωσε ο επικεφαλής της ÖBB Andreas Matthä. Η τρέχουσα προσφορά μισθών ήταν υψηλότερη από ό,τι σε όλους τους άλλους τομείς.

ΠΗΓΗgrland.info

Τελευταία Νέα

Τρένο θα συνδέει Νορβηγία, Σουηδία και Δανία με το Αμβούργο

Σχέδια για μια νέα σιδηροδρομική υπηρεσία που θα ξεκινά από το Όσλο και θα...

Γαλλία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί ή να ανατινάξει τρένο

Στην σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρχές στη ανατολική Γαλλία, καθώς απείλησε να διαπράξει επίθεση σε τρένο υψηλής ταχύτητας TGV. Σύμφωνα με...

Ισπανία: Αποκτήθηκαν 31 νέα τρένα, αλλά δεν χωρούν στις παλιές σήραγγες

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και τοπικοί φορείς σε Καντάβρια και Αστούρια στη Βόρεια Ισπανία με...

Παρόμοια Θέματα