Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
No menu items!

Αυστρία: Σύγκρουση τρένων προκαλεί πυρκαγιά και περιορισμούς στην κυκλοφορία

Δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στο Fürnitz της Καρινθίας στην Αυστρία. Η σύγκρουση έλαβε χώρα στις 4:23 π.μ. τοπική ώρα σε περιοχή σταθμού. Αρκετά βαγόνια, καθώς και μέρος των σιδηροδρομικών γραμμών, πήραν φωτιά. Ευτυχώς, οι δύο μηχανοδηγοί που ενεπλάκησαν στο ατύχημα έφεραν μόνο ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο. Η ÖBB δήλωσε ότι τα αίτια του ατυχήματος είναι ακόμη ασαφή.

Η ÖBB Rail Cargo Group εξήγησε ότι το ατύχημα θα προκαλέσει προβλήματα στην εμπορευματική κυκλοφορία. “Η σιδηροδρομική κυκλοφορία από και προς την Ιταλία είναι επί του παρόντος περιορισμένη. Η λειτουργία του Villach Süd αναμένεται να είναι περιορισμένη έως τις 25 Ιανουαρίου 2023, 00:00 ώρα. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία από και προς τη Σλοβενία δεν επηρεάζεται επί του παρόντος”, δήλωσε η εταιρεία.

Διαρροή κηροζίνης
Σύμφωνα με την RCG, η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών συνέβη πλαγιομετωπικά. Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από περίπου 60.000 λίτρα κηροζίνης που διέρρευσαν στις γραμμές. Η κηροζίνη αποτελούσε μέρος του φορτίου που διακινούσαν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες. Ευτυχώς, η πυροσβεστική έφτασε γρήγορα στο σημείο. Η πυρκαγιά ήταν υπό έλεγχο αλλά δεν είχε σβήσει πλήρως μέχρι τις 7:30 π.μ.

Τελευταία Νέα

Τρένο θα συνδέει Νορβηγία, Σουηδία και Δανία με το Αμβούργο

Σχέδια για μια νέα σιδηροδρομική υπηρεσία που θα ξεκινά από το Όσλο και θα...

Γαλλία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί ή να ανατινάξει τρένο

Στην σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρχές στη ανατολική Γαλλία, καθώς απείλησε να διαπράξει επίθεση σε τρένο υψηλής ταχύτητας TGV. Σύμφωνα με...

Ισπανία: Αποκτήθηκαν 31 νέα τρένα, αλλά δεν χωρούν στις παλιές σήραγγες

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και τοπικοί φορείς σε Καντάβρια και Αστούρια στη Βόρεια Ισπανία με...

Παρόμοια Θέματα