Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
No menu items!

Σιδηρόδρομος: Σύνδεση εξπρές μετάξύ Παρισιού-Βερολίνου

Επί του παρόντος χρειάζονται τουλάχιστον 8 ώρες, και συχνά πολύ περισσότερο, για να ταξιδέψει κάποιος μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου σιδηροδρομικώς

Tην ανάπτυξη της γραμμής τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου μέχρι το 2024, καθώς και τη νυχτερινή σιδηροδρομική υπηρεσία, ανακοίνωσαν Γαλλία και Γερμανία σύμφωνα με κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ του Εμμανουέλ Μακρόν  και του Oλαφ Σολτς.

Σκοπεύουν επίσης έως το επόμενο καλοκαίρι, να κυκλοφορήσουν πολύ φθηνά σιδηροδρομικά εισιτήρια για τους νέους που θα ταξιδεύουν στις δύο χώρες.

Περιβαλλοντική συνείδηση

Η γαλλική SNCF και η γερμανική Deutsche Bahn, αμφότερες δημόσιας ιδιοκτησίας, έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδίαζαν απευθείας σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ των πρωτευουσών των εθνών στο τέλος του τρέχοντος έτους. Οι ταξιδιώτες με περιβαλλοντική συνείδηση ​​είναι ολοένα και πιο διψασμένοι για επιλογές σιδηροδρομικών μεταφορών για να αποφύγουν να πετούν αεροπλάνα με αέρια, με συνδέσεις όπως το Παρίσι-Βαρκελώνη να παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση.

Η κυβέρνηση του Μακρόν προσπάθησε να αποκαταστήσει ορισμένες από τις νυχτερινές συνδέσεις τρένων της Γαλλίας, όπως μεταξύ Παρισιού και Νίκαιας, στο όνομα της πράσινης μετάβασης, αφού δεν επένδυσε σε αυτές για χρόνια. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα απαγορεύσει τις εσωτερικές πτήσεις άνω των δυόμισι ωρών όταν υπάρχει εναλλακτική σιδηροδρομική γραμμή – με μια αξιοσημείωτη εξαίρεση για πτήσεις που απαιτούν μεταφορά – αλλά το μέτρο δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

Επί του παρόντος χρειάζονται τουλάχιστον 8 ώρες, και συχνά πολύ περισσότερο, για να ταξιδέψει κάποιος μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου σιδηροδρομικώς. Το Παρίσι και η Φρανκφούρτη συνδέονται ήδη με τρένο υψηλής ταχύτητας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται κατά την 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, η οποία επισφράγισε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών 18 χρόνια έπειτα από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

ΠΗΓΗot.gr

Τελευταία Νέα

Τρένο θα συνδέει Νορβηγία, Σουηδία και Δανία με το Αμβούργο

Σχέδια για μια νέα σιδηροδρομική υπηρεσία που θα ξεκινά από το Όσλο και θα...

Γαλλία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί ή να ανατινάξει τρένο

Στην σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρχές στη ανατολική Γαλλία, καθώς απείλησε να διαπράξει επίθεση σε τρένο υψηλής ταχύτητας TGV. Σύμφωνα με...

Ισπανία: Αποκτήθηκαν 31 νέα τρένα, αλλά δεν χωρούν στις παλιές σήραγγες

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και τοπικοί φορείς σε Καντάβρια και Αστούρια στη Βόρεια Ισπανία με...

Παρόμοια Θέματα