Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

H Eurasia Rail και ο σιδηροδρομικός τομέας συνταντώνται στην Κωνσταντινούπολη

Η Eurasia Rail International Railway ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους κορυφαίους παράγοντες του παγκόσμιου σιδηροδρομικού τομέα στην Κωνσταντινούπολη από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2023. Έχοντας φιλοξενήσει 156 συμμετέχοντες από 16 χώρες και περίπου 8.000 επισκέπτες από 45 χώρες σε μια έκταση 7.000 m2 το 2021, η Eurasia Rail μετράει τώρα αντίστροφα για να ξεπεράσει τον αριθμό των επισκεπτών της.
Η Eurasia Rail θα γιορτάσει φέτος τη 10η επέτειό της και εξακολουθεί να αποτελεί τη σημαντικότερη πλατφόρμα που φέρνει κοντά τους γίγαντες του κλάδου και τους επαγγελματίες επισκέπτες κάτω από μία στέγη. Η έκθεση όχι μόνο έχει πιάσει τον παλμό του κλάδου στην Ευρασία από το 2011, αλλά και έχει φέρει κοντά τις κορυφαίες σιδηροδρομικές αρχές του κόσμου, βελτιώνοντας τις υπάρχουσες σχέσεις και ανοίγοντας το δρόμο για νέες συνεργασίες.

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες και γνώμες εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τις προκλήσεις που συνοδεύουν τις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες, καθώς και τις πιθανές λύσεις μέσω των συνεδρίων και των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η παρούσα και μελλοντική κατάσταση του σιδηροδρομικού τομέα θα συζητηθεί στην Eurasia Rail

Φέτος, η Eurasia Rail προσφέρει ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα διεξαχθεί για τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Κατά συνέπεια, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις που θα επικεντρώνονται στις συνεργασίες στον τομέα, στις διεθνείς συμφωνίες, στα συστήματα και τις τεχνολογίες νέας γενιάς στα μέσα μεταφοράς, στις ιστορίες επιτυχίας και στις στρατηγικές μάρκετινγκ.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που σημάδεψαν τον τομέα με την επαυξημένη πραγματικότητα, τα αυτόνομα ρομπότ, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την εκτύπωση 3B, τις τεχνολογίες προσομοίωσης, τη ΒΙΜ και τις λύσεις ενεργειακής απόδοσης θα συναντηθούν με τον τομέα στη “Συνάντηση Τεχνοεπιχειρηματιών”. Οι κορυφαίοι παράγοντες του τομέα, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία στο πεδίο, θα κάνουν “Παρουσιάσεις καινοτομίας” με έμφαση στα θέματα που είναι σημαντικά για τον τομέα, όπως η καινοτομία στα συστήματα μεταφορών, οι καινοτόμες τεχνολογίες στις επενδύσεις Ε&Α, τα οχήματα νέας γενιάς, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η σηματοδότηση, οι αναλύσεις κινδύνων και δεδομένων, η διαχείριση δεδομένων και η εμπειρία των επιβατών. Οι “Παρουσιάσεις Καινοτομίας” θα βοηθήσουν στην παρουσίαση των τελευταίων τεχνολογιών, στη γνωριμία με νέους πελάτες που αναζητούν συνεργασία και θα δώσουν στους παραγωγούς την ευκαιρία να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους. Θα αυξήσουν επίσης την επενδυτική ευαισθητοποίηση των αγοραστών και των επαγγελματιών του τομέα, οι οποίοι θα μπορούν να ενημερωθούν σε βάθος για ιστορίες επιτυχίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Στη φετινή έκθεση, οι εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τον επιχειρηματικό τους όγκο. Μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος Hosted Buyer Program, η έκθεση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 200 ξένους από σημαντικές χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Αίγυπτος, η Ινδία, το Ιράν, το Κοσσυφοπέδιο, η Λιβύη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το σύστημα ραντεβού B2B έχει αναπτυχθεί για να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν γρήγορα και αποτελεσματικά, να συνδεθούν με τους σωστούς πελάτες και προμηθευτές και να επεκτείνουν το δίκτυό τους. Αυτό το σύστημα θα βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες να κλείσουν ραντεβού με τους αγοραστές που φιλοξενούνται εγκαίρως και στη συνέχεια να τους συναντήσουν. Πέρυσι, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 500 συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και των φιλοξενούμενων αγοραστών και ο επιχειρηματικός όγκος ανήλθε σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή “Rail Master Class Special Exhibition Fair Tour”, και οι επαγγελματίες και οι νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου θα επισκεφθούν τα περίπτερα των συμμετεχόντων με τη συνοδεία παραγόντων επιρροής της τεχνολογίας, ακολουθώντας ένα προκαθορισμένο θεματικό πλαίσιο. Θα έχουν, έτσι, μια διαδραστική εκθεσιακή εμπειρία.

Ο Semi Benbanaste, διευθυντής της έκθεσης Eurasia Rail, υπογράμμισε ότι τα σιδηροδρομικά συστήματα αποκτούν καθημερινά όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς είναι γρήγορα, οικονομικά, φιλικά προς το περιβάλλον, ασφαλή και σύγχρονα. Ο Benbanaste έκανε περαιτέρω δηλώσεις για τη φετινή Eurasia Rail. “Προετοιμαζόμαστε να συμβάλουμε σημαντικά στον τομέα των σιδηροδρόμων και στην οικονομία της χώρας μας μέσω της Eurasia Rail 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας”

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκική Δημοκρατία έχει κάνει άλμα προόδου στην κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας τα τελευταία 20 χρόνια, ο Benbanaste ενημέρωσε ότι το συνολικό μέγεθος του σιδηροδρομικού δικτύου μεταφορών της χώρας έχει εκτοξευθεί στα 13 χιλιάδες 150 χιλιόμετρα. Και πρόσθεσε: “Σύμφωνα με το 2053 Transport and Logistics Master Plan που μοιράστηκε το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τον Απρίλιο του 2022, το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας θα έχει φτάσει τα 28.590 χλμ. μέχρι το 2053. Έτσι, οι σιδηρόδρομοι θα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές της Τουρκίας. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η ετήσια επιβατική κίνηση, η οποία σήμερα είναι 19, 5 εκατομμύρια, κατά 14 φορές και να φτάσει τα 270 εκατομμύρια. Όσον αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές, στόχος είναι να αυξηθούν από 55 εκατομμύρια τόνους σε 448 εκατομμύρια τόνους. Σε αυτό το σημείο, είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε μια πλατφόρμα που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για τους φορείς του σιδηροδρομικού τομέα”.

Τελευταία Νέα

Σταϊκούρας στη Βουλή: Τα 15 σημεία για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, είναι μια εθνική τραγωδία, που...

Τρίτος αξιωματούχος της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο τρίτος κατηγορούμενος που κατέθεσε ενώπιον του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα για...

Ψήφισμα ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα, 27/3/2024 ΨΗΦΙΣΜΑ               Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο...

Παρόμοια Θέματα