Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
No menu items!

Γερμανία- ‘Αγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Παρεμβολές στο σιδηροδρομικό σήμα και αναγκαστική πέδηση αμαξοστοιχιών – Άγνωστοι χειραγωγούν τρία σιδηροδρομικά κιβώτια σηματοδότησης στη Γερμανία…

Συνέβη ξανά! Την Κυριακή, άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση σε τρία διαφορετικά σιδηροδρομικά κιβώτια σηματοδότησης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και χειρίστηκαν απρόσκοπτα τις εγκαταστάσεις της Deutsche Bahn.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των σημάτων και την αναγκαστική πέδηση των αμαξοστοιχιών.

Είναι θαύμα που δεν τραυματίστηκε κανείς. Στα κιβώτια σηματοδότησης, μεταξύ άλλων, αλλάζουν τα σημεία για την κίνηση των τρένων. Αδιανόητο αν οι εγκληματίες είχαν προκαλέσει σύγκρουση τρένων.

Μόνο τον Οκτώβριο του 2022, άγνωστοι είχαν κόψει πολλά καλώδια στο Βερολίνο και τη Χέρνη (NRW), προκαλώντας έτσι ένα τεράστιο χάος στους ταξιδιώτες.

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε σταθμούς και χρειάστηκε να περιμένουν για ώρες στη Βρέμη, το Αμβούργο, την Κάτω Σαξονία και το Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Στοχευμένη επίθεση και πάλι

Και αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση.

Στις 5.11 π.μ., οι δράστες εισήλθαν στο σταθμό σηματοδότησης στο Essen-Kray, γύρισαν αρκετούς διακόπτες και έτσι χειραγώγησαν το σιδηροδρομικό δίκτυο της Deutsche Bahn.

Στις 8.42 π.μ., άγνωστοι διέρρηξαν ένα κιβώτιο σηματοδότησης στο Λεβερκούζεν. Χειρίστηκαν αρκετούς διακόπτες έκτακτης ανάγκης, απενεργοποιώντας έτσι τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.

“Ως αποτέλεσμα της παρέμβασης, ορισμένα τρένα σταμάτησαν αυτόματα. Υπήρξαν σημαντικές διαταραχές στη σιδηροδρομική κυκλοφορία”, ανέφερε η αστυνομία.

Στις 11.50 π.μ. ακολούθησαν διάφορα μηνύματα σφάλματος από το σηματοδότη στο σταθμό Schwelm.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία προσπαθεί τώρα να παρακολουθεί καλύτερα τα κιβώτια σηματοδότησης, πράγμα δύσκολο λόγω του μεγέθους του σιδηροδρομικού δικτύου στη Γερμανία.

Προς το παρόν, εξετάζεται αν η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος της Κολωνίας θα πρέπει να αναλάβει κεντρικά την έρευνα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις. Θα μπορούσαν να είναι αριστεροί εξτρεμιστές, αλλά ενδεχομένως και εκβιαστές ή ακόμη και επιθέσεις από κρατικούς φορείς

ΠΗΓΗgrland.info

Τελευταία Νέα

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου Πηλίου

Αυτοψίες Δημάρχου Νοτίου Πηλίου- Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΣΕ Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου...

Ο ΔΕΣΦΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη: Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Συνεπώς είναι η καθ' ύλην...

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο Πρόγραμμα : Σε δύο χρόνια η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου – Ο Ντάνιελ μάς πήγε δυο χρόνια πίσω

Στην επόμενη διετία αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εξαιτίας...

Παρόμοια Θέματα