Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ισπανία: Αποκτήθηκαν 31 νέα τρένα, αλλά δεν χωρούν στις παλιές σήραγγες

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και τοπικοί φορείς σε Καντάβρια και Αστούρια στη Βόρεια Ισπανία με τα νέα τρένα που προορίζονταν για το σιδηροδρομικό τους δίκτυο.

Ένα λάθος είχε ως αποτέλεσμα οι μετρήσεις σχετικά με το εύρος των συρμών που επρόκειτο να κατασκευαστούν να μην συμπίπτουν με τις διαστάσεις των σηράγγων.

Τα 31 νέα τρένα που αγοράστηκαν από την Renfe, τον εθνικό οργανισμό σιδηροδρόμων της Ισπανίας, με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα παλιά, τα οποία έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια ζωής

Σύμφωνα με έκθεση των Adif, Renfe και της Κρατικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Σιδηροδρόμων (AESF), όταν ο κατασκευαστής εντόπισε ότι τα τρένα δεν χωρούσαν σε ορισμένα τμήματα της υποδομής, ολόκληρη η διαδικασία σταμάτησε και ξεκίνησε έρευνα για την καλύτερη δυνατή λύση.Το Υπουργείο Μεταφορών έχει αναγνωρίσει το σφάλμα και κάνει προσπάθειες να διορθωθεί. Ωστόσο, η καθυστέρηση στην αντικατάσταση των τρένων έχει εξοργίσει τις πληγείσες κοινότητες, οι οποίες ζητούν εξηγήσεις.

Η Renfe δημοσίευσε τον Ιανουάριο του 2019 τις προδιαγραφές για την απόκτηση 31 τρένων σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση δικτύου της Adif και, τον Ιούνιο του 2020 ανέθεσε στην CAF την κατασκευή τους, μετά από διαδικασία υποβολής προσφορών που ωστόσο επηρεάστηκε από την πανδημία.

Αγανάκτηση για το λάθος με τα τρένα

Ο πρόεδρος της Καντάβρια, Miguel Ángel Revilla, εξέφρασε την «αγανάκτηση και την αμηχανία» του για τις καθυστερήσεις στα τρένα μετά από ένα λάθος στις μετρήσεις. «Κάναμε αναδρομική ισχύ για την Πρωταπριλιά με αυτές τις ειδήσεις», είπε σε συνέντευξή του στο 24ωρο κανάλι.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι η υπουργός Μεταφορών, Raquel Sánchez, έχει αναγνωρίσει ότι αυτό είναι «μια κακή δουλειά».

ΠΗΓΗlifo.gr

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Έβαλαν GPS για ντελίβερι στα τρένα – Το έγγραφο της Hellenic Train

( Σχόλιο ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews ..Νέα επίθεση του documento του Βαξεβάνη εναντίον της Hellenic train.Ο κος...

Οι ηλεκτράμαξες νο1 και νο6 ακίνητες για πάνω από 3 χρόνια!!

Οι ηλεκτράμαξες 120.001 ,120.006 είχαν κάνει εργασίες γενικής επισκευής στο εργοστάσιο Πειραιά .Από το...

Παρόμοια Θέματα