Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Ποιοί δεν θέλουν να μπεί το gsmr σε λειτουργία;

Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από την ίδια την  ΡΑΣ για τις φορητές συσκευές  gsmr  οι οποίες δεν ήταν απαραίτητο να πιστοποιηθούν από την ίδια παρά τα όσα αντίθετα έλεγε μέχρι προσφάτως ,είναι φανερό ότι κάποιοι θορυβήθηκαν και επιθυμούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην χρήση των φορητών συσκευών για λόγους που όλοι πλέον αρχίζουν και καταλαβαίνουν.

Κάποιοι στον σιδηρόδρομο προσπαθούν (ανεπιτυχώς) να δικαιολογήσουν την στάση τους εναντίον της χρήσης των φορητών συσκευών gsmr λόγω έλλειψης πιστοποίησης τους όπως υποστηρίζουν. Μέχρι χθές έλεγαν ότι ήταν απαραίτητη η πιστοποίηση τους από την ΡΑΣ ενώ σύμφωνα με τον ERA κρίθηκε ότι αυτή δεν είναι απαραίτητη.Τώρα κάποιοι ανακάλυψαν ως  απαραίτητη προυπόθεση την   πιστοποίηση στην SIM της φορητής συσκευής !!!

 Aλλά ας τα δούμε όλα ένα ένα και αναλυτικά:

1.Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στις 27-12-2018 (δλδ εδώ και πέντε χρόνια ) παρέλαβε 15 φορητές συσκευές gsmr SAGEM TiGR550R  συσκευασμένες με τις αντίστοιχες sim ανα συσκευή ,φορτιστες κλπ.ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ SIM ΑΝΑ ΣΥΣΚΕΥΗ αυτό το τονίζουμε.

Εδω και πέντε χρόνια η HELLENIC TRAIN έπρεπε να έχει ικανοποιήσει όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις για να χρησιμοποιηθούν οι συσκευές.Όπως πχ το εγχειρίδιο μηχανοδηγού το οποίο διαμοιράστηκε στο προσωπικό έλξης  τον 10/2021.Είχε κάνει η αρμόδια διεύθυνση τις απαραίτητες προσθήκες και ενέργειες μέχρι σήμερα;

2.Έκανε η HELLENIC TRAIN τον έλεγχο και την εκτίμηση επικινδυνότητας για τα προβλήματα που μπορεί να εμφανισθούν κατά την χρήση των φορητών συσκευών σε διάφορα σημεία του δικτύου;

(Θα θυμίσουμε ότι οι μηχανοδηγοί κατά την εκτέλεση υπηρεσίας προαστιακού  πριν καιρό παραλάμβαναν και παρέδιδαν  επί υπογραφή  φορητή συσκευή gsmr  και την είχαν μαζί τους κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους για δοκιμαστική επικοινωνία με τον κεντρικό χειριστή του ΟΣΕ. Άρα έχουν γίνει δοκιμές και παλιότερα για το δίκτυο gsmr  και τις φορητές συσκευές και μάλιστα για σημαντικό χρονικό διάστημα.)Δεν είδαμε καμία διαμαρτυρία τότε για την χρήση των φορητών συσκευών.

Κατατέθηκε μητρώο επικινδυνότητας στην ΡΑΣ από τις 27-12-2018 μέχρι και σήμερα; Έχουν περάσει 5 χρόνια από την παραλαβή των συσκευών.

3.Έγιναν ή δεν έγιναν προσφάτως δοκιμές  από προσωπικό της Hellenic train  των φορητών  συσκευών  gsmr μέσα σε τούνελ και  διαπιστώθηκε ότι όλα δουλεύουν άψογα;

-Ο ΟΣΕ πραγματοποίησε δοκιμή του συστήματος  gsmr μαζί με πραγματογνώμονα ( καθηγητή του πολυτεχνείου ορισμένο από δικαστική αρχή )στην γραμμή Κιάτου και όλα δούλεψαν άψογα.Ναι ή οχι; 

Στην δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν και φορητές συσκευές με απόλυτη επιτυχία.Ναι ή όχι;

Τις αμαξοστοιχίες σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου τις συνοδεύει πλοηγός με φορητή συσκευή gsmr η οποία χρησιμοποιείται στα τούνελ χωρίς κανένα πρόβλημα. Ναι ή οχι;

-Ο ΟΣΕ  έδωσε τελική ημερομηνία  για υποχρεωτική χρήση του συστήματος gsmr από όλες τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις  από το περασμένο έτος.Ναι ή οχι;

4.Ο ΕRA ξεκαθάρισε ότι οι φορητές συσκευές δεν απαιτούν πιστοποίηση από την ΡΑΣ

 Η απάντηση του ERA για τις μόνιμα εγκατεστημένες συσκευές gsmr  στο τροχαίο υλικοί αναφέρει : 

-As the cab radio and its SIM card are interoperability constituents, they are part of the CCS subsystem and shall be included in the EC certificate of verification of the subsystem and its corresponding declaration, as such they are indeed part of the vehicle authorisation. During the authosisation, it shall be checked that the cab radio(s) and SIM card(s) installed in the specific vehicle are certified.

-(Δεδομένου ότι το ραδιοτηλέφωνο καμπίνας και η κάρτα SIM του αποτελούν στοιχεία διαλειτουργικότητας, αποτελούν μέρος του υποσυστήματος CCS και περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό ΕΕ επαλήθευσης του υποσυστήματος και στην αντίστοιχη δήλωσή του, καθώς αποτελούν πράγματι μέρος της άδειας οχήματος. Κατά τη διάρκεια της έγκρισης, θα ελέγχεται ότι το ραδιόφωνο καμπίνας και η κάρτα SIM που είναι εγκατεστημένες στο συγκεκριμένο όχημα είναι πιστοποιημένα.)

Επομένως. αφορά το μόνιμα εγκαταστημένο υλικό εντός καμπίνας το οποίο θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του τροχαίου υλικού και στοιχείο διαλειτουργικότητας  που σημαίνει ότι  μπορεί το τροχαίο υλικό να εξέλθει των ελληνικών συνόρων και να  ταξιδέψει εντός άλλης χώρας για μια σημαντική απόσταση και  όλες οι επικοινωνίες να γίνονται μέσω gsmr στο έδαφος της ξένης χώρας.

Στον ελληνικό χώρο  προς το παρόν οι σιδηροδρομικές επικοινωνίες γίνονται  αποκλειστικά μέσω vhf και TETRA  και το gsmr μπορεί να καλύψει όλα τα κενά μέχρι την πλήρη εφαρμογή χρήσης του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο τον ΟΣΕ σε έγγραφο του στις 30/08/2022 αναφέρει :

ΘΕΜΑ : Δοκιμαστική χρήση του συστήματος GsΜ-R

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας πληροφορούμε ότι η δοκιμαστική χρήση του συστήματος GSΜ-R σε όσα τμήματα του δικτύου ο ΟΣΕ έχει λάβει έγκριση λειτουργίας ο παρατρόχιος εξοπλισμός, Θα γίνεται με παράλληλη χρήση του υφιστάμενου συστήματος τηλεπικοινωνίας νΗF.

Θα πρέπει όμως με μέριμνα δική σας και της ΓΑΙΑΟΣΕ, να επισπευσθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές ενέργειες προς τη ΡΑΣ για την έγκριση Θέσης σε λειτουργία του εποχούμενου υποσυστήματος, έτσι ώστε η δοκιμαστική χρήση του όλου συστήματος να ολοκληρωθεί cmς 30.11.2022, και κατόπιν το σύστημα να λειτουργεί ως το βασικό ασύρματο μέσο του δικτύου.

Επισημαίνουμε ότι ο ΟΣΕ ολοκλήρωσε την πιστοποίηση του συστήματος ραδιοκάλυψης GsΜ-R που εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο της Σύμβασης 10012 της ΕΡΓΟΣΕ (παρατρόχιο και εποχούμενο) και λόγω αρμοδιότητας ως διαχειριστής υποδομής, εξασφάλισε την έγκριση Θέσης σε λειτουργία από την ΡΑΣ για το παρατρόχιο σύστημα, ενώ έχει ήδη διαβιβάσει οτη ΓΑΙΑΟΣΕ τεχνικό φάκελο με την πιστοποίηση του εποχούμενου εξοπλισμού, προκειμένου η ΓΑΙΑΟΣΕ να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες έγκρισης Θέσης σε λειτουργία από την ΡΑΣ.

Να θυμίσουμε ότι σε κανένα συρμό desiro και κανένας συρμό railbus δεν έχει εγκατασταθεί από την ΓΑΙΑΟΣΕ το σύστημα gsmr. Και όσον αφορά τις ηλεκτράμαξες siemens έχει εγκατασταθεί μόνο σε 6 από αυτές !!

Επομένως πως θα χρησιμοποιηθεί  «χθές»  κάτι που δεν έχει εγκατασταθεί;

Αλήθεια για να εγκατασταθεί το σύστημα gsmr στους συρμούς του προαστιακού αυτοί δεν πρέπει να βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας ;Και πως θα εκτελούνται τα δρομολόγια; Μόνο τα 16 desiro από τα 20 κυκλοφορούν καθώς τα 4 είναι ακινητοποιημενα.

Μας κινεί μεγάλη περιέργεια η στάση συγκεκριμένων συνδικαλιστών και πολιτικών  που δυστυχώς φαίνεται ότι δεν επιθυμούν την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στο 100% και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους μάλιστα επιχαίρονται που το σχέδιο επανεκκίνησης δεν ακολουθεί το ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα.Ίσως όχι τουλάχιστον μέχρι ένα συγκεκριμένο ορόσημο που κάποιοι νομίζουν ότι τους βολεύει κομματικά;

Πάντως είναι σίγουρο ότι το επιβατικό κοινό έχει τελείως διαφορετική άποψη από τους κομματικούς στόχους τους και είναι πιθανόν να βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις !

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση του Υπουργείου Μεταφορών για την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ., κ. Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλλε την παραίτησή του, στις 19 Μαρτίου...

Σε δίκη δύο Βολιώτες γιατροί για την αναρρωτική άδεια που έδωσαν στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για φερόμενη εμπλοκή τους...

Σταϊκούρας: Ο ΟΣΕ το πιο προβληματικό στοιχείο στην Ελλάδα -Δρομολογούνται προσλήψεις

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο Νίκος...

Παρόμοια Θέματα