Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
No menu items!

Νίκος Κιουτσούκης για ΓΣΕΕ: «Καμία έκπληξη» – Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.

«Έπειτα από 44 ημέρες βγήκε λευκός καπνός στην ΓΣΕΕ. Καμία έκπληξη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ, Νίκος Κιουτσούκης, για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου της ΓΣΕΕ.

«Οι… “Προοδευτικές δυνάμεις” (ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΟΚ),(ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ-ΣΥΡΙΖΑ),(ΕΝΟΤΗΤΑ-Ο.Φ.Α.) και με ΛΕΥΚΟ της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) ψήφισαν για Γενικό Γραμματέα τον με μόλις 3 μέλη στην διοίκηση της ΓΣΕΕ, Νίκο Φωτόπουλο, ενώ όλα τα υπόλοιπα αξιώματα τα κατέλαβε η ΠΑΣΚΕ, αφήνοντας εκτός αξιωμάτων την ΔΑΚΕ Ι.Τ. η οποία εξέλεξε 9 μέλη στην διοίκηση!!!» πρόσθεσε και συνέχισε: «Προηγήθηκε φυσικά το 38ο συνέδριο συσχετισμών με τα όσα ευτράπελα και σε πλήρη συνεννόηση των παραπάνω παρατάξεων έγιναν!!! Τα παραπάνω αποτελούν και…μπούσουλα για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο πλαίσιο της απλής αναλογικής και της “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΝΤΟΥ”!!!»

«Τα θερμά συγχαρητήρια μου στους συναλλασσόμενους…» κατέληξε ο Νίκος Κιουτσούκης.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: «Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι»

«44 ημέρες από την ολοκλήρωση του 38 ου  Συνεδρίου της ΓΣΕΕ χρειάστηκαν για να συνέλθει η Διοίκησή της προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας.

Το ανεξήγητα μεγάλο διάστημα (44 ημέρες έναντι του συνήθους 10ημερου) “εξηγεί” τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να προκύψει το σχήμα της παρακμής…

Πρόεδρος ο “αιωνόβιος συνδικαλιστής” Γιάννης Παναγόπουλος ετών 69 και Γεν. Γραμματέας ο “ασυμβίβαστος” Νίκος Φωτόπουλος… με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ, καθώς και τη μοναδική ψήφο που διέθετε η ΕΝΟΤΗΤΑ (1 έδρα στη Διοίκηση) ώστε να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός 23.

Η ΠΑΣΚΕ κατέλαβε όλες τις θέσεις του Προεδρείου, πλην αυτής που “αποδόθηκε” στον άσπονδο πρώην σύντροφο, επικεφαλής της παράταξης ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ με 3 μέλη στο Δ.Σ. και 1 έδρα στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Η δημοκρατία, με βάση την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας – αναλογικότητας, πήγε περίπατο μπροστά στη συμφωνία της συντεχνίας, η πολυφωνία και ο σεβασμός στο ρόλο των παρατάξεων χάθηκε στη μετάφραση των μικροσυμφερόντων ενός ανθρώπου που δεν μπορεί να αφήσει τον προεδρικό θώκο “προδίδοντας” τον κόσμο της εργασίας που σε τόσο μεγάλη υπόληψη και τόσο
πολύ τον έχει ανάγκη!!!

Είναι προφανές πως αυτές οι πρακτικές όχι μόνο πλήττουν την αξιοπιστία του Κινήματος αλλά υπονομεύουν και κάθε προσπάθεια ανάταξής του. Αυτοί που χρόνια τώρα δεν μπορούν να βγουν μπροστά στους εργαζόμενους, συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια πίσω από τις κουρτίνες.

Η ΔΑΚΕ, η συνδικαλιστική παράταξη που καταγράφει συνεχώς πρωτιές και εμφατικές νίκες σε κάθε συγκροτημένο εργασιακό χώρο, θα συνεχίσει δυναμικά και αταλάντευτα το ρόλο της δίπλα στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Η Παράταξή μας, παρά το πόλεμο και τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις που αντιμετώπισε στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ για τις οποίες έχει καταθέσει αγωγή, παραμένει ισχυρή δύναμη με 9 μέλη στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ και 3 έδρες στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Σε αντίθεση με αυτούς που “μάχονται” για τις καρέκλες, τις ουρές τους και τα πρόθυμα συμπληρώματά τους, η ΔΑΚΕ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη των ιδεών διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Η “ανανέωση” ήρθε… μέσα από την ανίερη σύγκληση για τα “οφίτσια” στην εικονική συνδικαλιστική πραγματικότητα που επιβάλλουν. Καλή επιτυχία στο Προεδρείο της “προοδευτικής διακυβέρνησης”.

Προσκήνιο και επίκεντρο για εμάς είναι οι πραγματικοί εργαζόμενοι που έχουν γνώση, μνήμη και κυρίως κρίση».

ΠΗΓΗ -enikos.gr

Τελευταία Νέα

Λειτουργικά έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ (+25%) και EBITDA 392 εκατ. (+19%) για τον όμιλο FS στο Q1 του 2024

Άνοδο της τάξης του 25%, ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, κατέγραψαν τα λειτουργικά έσοδα...

Επίσκεψη συνοδών αμαξοστοιχιών στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές στην επαγγελματική ζωή, δυο συνοδοί των αμαξοστοιχιών της...

Υπερταμείο: «Ο νέος Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, Π. Μπαλωμένος έρχεται να οδηγήσει το μετασχηματισμό της εταιρείας»

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος (φωτό), όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το Υπερταμείο, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου...

Παρόμοια Θέματα