Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
No menu items!

28 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2022 θα εορταστεί στις 28 Απριλίου 2022 και θα διερευνήσει το θέμα της συμμετοχής και του κοινωνικού διαλόγου για τη δημιουργία μιας θετικής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, έχουμε δει ότι η ύπαρξη ενός ισχυρού συστήματος ΕΑΥ, το οποίο περιλαμβάνει ουσιαστική συμμετοχή των κυβερνήσεων, των εργοδοτών, των εργαζομένων, των φορέων της δημόσιας υγείας και όλων των σχετικών μερών σε εθνικό και επιχειρησιακό επίπεδο, ήταν ζωτικής σημασίας για την προστασία του εργασιακού περιβάλλοντος και διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.

Μέσω αποτελεσματικού κοινωνικού διαλόγου, οι κυβερνήσεις και οι κοινωνικοί εταίροι συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών λήψης αποφάσεων για την ΕΑΥ. Αυτό είναι σημαντικό από την ανάπτυξη και την αναθεώρηση της πολιτικής και των ρυθμιστικών πλαισίων για την ΕΑΥ για την αντιμετώπιση επίμονων και νέων προκλήσεων ΕΑΥ, έως την πραγματική εφαρμογή σε επίπεδο εργασιακού χώρου. Ο κοινωνικός διάλογος όχι μόνο συμβάλλει στη βελτίωση των πολιτικών και στρατηγικών για την ΕΑΥ, αλλά είναι επίσης σημαντικό να οικοδομηθεί η οικειοποίηση και η δέσμευση, διευκολύνοντας τον δρόμο για την ταχεία και αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους.

Σε επίπεδο εργασιακού χώρου, μια ισχυρή κουλτούρα ΕΑΥ είναι εκείνη στην οποία το δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον εκτιμάται και προωθείται τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους εργαζόμενους. Μια θετική κουλτούρα ΕΑΥ βασίζεται στην ένταξη, μέσω της ουσιαστικής συμμετοχής όλων των μερών στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία. Σε έναν χώρο εργασίας με ισχυρή κουλτούρα ΕΑΥ, οι εργαζόμενοι αισθάνονται άνετα να εκφράζουν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους ή κινδύνους για την ΕΑΥ στο χώρο εργασίας και η διοίκηση είναι προορατική σε συνεργασία με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση κατάλληλων, αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων. Αυτό απαιτεί ανοιχτή επικοινωνία και διάλογο που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Καθώς συνεχίζουμε να ζούμε μια παγκόσμια κρίση υγείας και αντιμετωπίζουμε συνεχείς κινδύνους ΕΑΥ στον κόσμο της εργασίας, πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε προς την οικοδόμηση μιας ισχυρής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα θα εορταστεί στις 28 Απριλίου 2022 και θα περιλαμβάνει έκθεση, PowerPoint και παγκόσμιο διαδικτυακό σεμινάριο

Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έρχεται Προαστιακός στα Δυτικά – 19 νέοι σταθμοί, σε ποιες περιοχές

Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο θα καλύψει τις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μαζί με...

Ακινητοποιήθηκε για μια ώρα το τρένο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη λόγω φωτιάς

Ταλαιπωρία στις ράγες έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Αθήνα προς Θεσσαλονίκη που ακινητοποιήθηκε για...

Κοινό δελτίο τύπου ΟΣΕ-Hellenic train

21 Ιουνίου 2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν...

Παρόμοια Θέματα