Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!

Aνακοίνωση ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Σ.Ε.ΟΣΕ

ΠΑΣΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΕ

ΑΘΗΝΑ 31/5/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, 

           Δυστυχώς το δυστύχημα στις 28/2/2023 βρήκε την χώρα ουσιαστικά  σε προεκλογική περίοδο, προεκλογική περίοδο που η τοξικότητα κυριάρχησε. Αυτό δεν άφησε απέξω και συνδικαλιστική παράταξη στον ΟΣΕ. 

             Η παράταξη μας συμφωνώντας με το  Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ με το δελτίο τύπου,  κάλεσε την ΡΑΣ να σταματήσει αυτόν τον  τύπο ελέγχου.  Έλεγχος που μας γυρνάει   50 χρόνια πίσω σε εποχές που η Δημοκρατία βάλλονταν. Διαφωνούμε στον έλεγχο με καταθέσεις ενυπόγραφες  χωρίς να αποδίδονται σε αυτόν που καταθέτει αντίγραφο. Καταθέσεις που έγιναν με μέλη της ΡΑΣ  ο ένας να είναι ο καλός και ο άλλος ο κακός.  Καταθέσεις που ζητήθηκαν μόνο από το έκτακτο προσωπικό και όχι από το μόνιμο. 

             Δεν ανεχόμαστε νουθεσίες του τύπου να ″δοθεί″ σε ιδιωτική εταιρεία  η διαχείριση της Κυκλοφορίας και να καταργηθεί η ειδικότητα των Σταθμαρχών και μάλιστα από υπάλληλο της ΡΑΣ, που ″βολεύτηκε″  μετακινούμενος από την ΕΡΓΟΣΕ στην ΡΑΣ, περνώντας και ένα διάστημα από πολιτική θέση στα ΕΛΤΑ. Να τον χαίρονται οι σύντροφοί του στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ.  

             Η παράταξή μας μέσα από το Σωματείο κάνει ότι είναι δυνατόν για την μονιμοποίηση  του έκτακτου προσωπικού σε αντίθεση με ″κάποιους″ που βάζουν προσχώματα δημοσιοποιώντας ονόματα.  Ζητάμε από την παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ  να μας το  κάνει γραπτώς ποια είναι η αντίδρασή της  για την μη εφαρμογή του ν. 4549/2018 άρθρο 132, για πρόσληψη εργαζομένων σε κάθε αποχώρηση που αναδυνάμωσε περαιτέρω τον ΑΔΥΝΑΜΟ ΟΣΕ.  

           Η παράταξη μας όχι μόνο δεν θέλει να γίνονται έλεγχοι  αλλά τους επιζητά. Το Σωματείο απέστειλε στην ΡΑΣ την  υπ αριθ. 11744 /30-5-2023 επιστολή και ζητά ουσιαστικούς ελέγχους για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Κυκλοφορίας. 

            Ένα από τα ζητήματα που τέθηκε στην επιστολή είναι το στην παράγραφο 3. Καλούμε την παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ  να μας  απαντήσει με σαφήνεια:

ΔΕΧΟΝΤΑΙ  να συνεχιστεί η διαδικασία  με την λεγόμενη πλοήγηση στην γραμμή Κυκλοφορίας; 

            Τα άλλα 4 θέματα που είναι ακόμα πιο σοβαρά περιμένουμε την απάντηση από την ΡΑΣ πριν τα δημοσιοποιήσουμε.  

             Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι θα προτείνουμε στο Σωματείο να ακολουθήσουν  και άλλες επιστολές προς την ΡΑΣ για θέματα ασφάλειας.  

Ζητάμε σοβαρούς ελέγχους ΤΩΡΑ

            Η παράταξή μας συνέβαλε τα μέγιστα για την υπογραφή της ΣΣΕ που γύρισε

υπογεγραμμένη από το Υπουργείο τον Δεκέμβριο του 2022,  αλλά το δυστύχημα ανέκοψε την ολοκλήρωσή της και δεσμευόμαστε στους συναδέλφους  ότι μετά   τις εκλογές θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την ολοκλήρωσή της πριν την υπογραφή της επόμενης. 

        Ας μας πουν όμως οι συνάδελφοι του ΔΙΚΤΥΟΥ τι ενέργειες έκαναν για ΣΣΕ του 2019 που δεν υπογράφτηκε ποτέ από την τότε Κυβέρνηση. 

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ Ή ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕΣΣΤΥ.

Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Ο εφιάλτης της κακοκαιρίας επιστρέφει για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, που ακόμα μετρούν τις...

Νέοι βανδαλισμοί συρμών

2 συρμοί railbus οι οποίοι εκτελούν το δρομολόγιο Ρέντης -Πειραιάς βανδαλίστηκαν άγρια για...

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια σιδ. γραμμής Άνω Λεχώνια – Μηλιές

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural TourismNetwork) και το Δίκτυο Διατήρησης και Προβολής...

Παρόμοια Θέματα