Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Mπαίνουν στις ράγες τα τρένα της Toyota – Καίνε υδρογόνο και έχουν μηδενικούς ρύπους

Η κοινοπραξία FCH2Rail που αναπτύσσει υδρογονοκίνητο ηλεκτρικό τρένο με την συμβολή της Toyota συνέχισε τις δοκιμές επί ισπανικού εδάφους, για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες.

Η μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου και στις μεταφορές αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο (τουλάχιστον) από εκπομπές CO2.

Από τα πρότζεκτ που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και χρηματοδοτούνται από την E.E. είναι και το FCH2Rail, το οποίο «τρέχει» επί ισπανικού εδάφους από τον Ιανουάριο του 2021 με την συμμετοχή και της Toyota στην κοινοπραξία.

Η κοινοπραξία του πρότζεκτ FCH2Rail εξελίσσει ένα τρένο μηδενικών ρύπων «διπλής» λειτουργίας, το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του. Το τρένο παίρνει την ηλεκτρική ενέργεια είτε από το σιδηροδρομικό δίκτυο είτε την παράγει το ίδιο ώστε να κινείται σε κάθε συνθήκη χωρίς να εκπέμπει ρύπους.

Εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η τεχνογνωσία της Toyota καθώς το δοκιμαστικό τρένο, που βρίσκεται πλέον στον τρίτο χρόνο της εξέλιξής του, χρησιμοποιεί έξι κυψέλες υδρογόνου δεύτερης γενιάς του ιαπωνικού κολοσσού για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ηλεκτρικές μηχανές του υβριδικού τρένου έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με την αξιοποίηση του παντογράφου, μέσω δηλαδή της συλλογής ηλεκτρικής ενέργειας από την επαφή του συστήματος με εναέρια καλώδια. Μπορούν επίσης να λειτουργούν και με τη χρήση κυψελών υδρογόνου για την φόρτιση των μπαταριών και την μετέπειτα ή ταυτόχρονη τροφοδοσία των ηλεκτρικών μοτέρ.

Το τρένο του πρότζεκτ FCH2Rail δοκιμάστηκε πρόσφατα για πρώτη φορά σε σιδηροδρομική γραμμή που αποτελεί μέρος του δικτύου των ισπανικών σιδηρόδρομων και συγκεκριμένα στη γραμμή Zaragoza-Canfranc της Αραγωνίας που περνά και από τα Πυρηναία.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη γραμμή για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των κυψελών υδρογόνου και όταν λειτουργούν υπό σημαντικό φορτίο, κάτι που εξασφάλισαν οι μεγάλες ανηφορικές κλίσεις που παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη σηδιροδρομική γραμμή. Το τρένο κινήθηκε αξιοποιώντας τις κυψέλες υδρογόνου και τις συστοιχίες μπαταριών του όπου δεν υπήρχε δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ο τελευταίος κύκλος δοκιμών του πρότζεκτ FCH2Rail ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τώρα έρχεται το επόμενο στάδιο δοκιμών σε Αραγονία, Γαλικία και Μαδρίτη, όπου το σύστημα θα δοκιμαστεί σε ακόμη πιο απαιτητικές πραγματικές συνθήκες, οι οποίες προσομοιώνουν πιο πιστά όσο θα «αντιμετωπίσει» όταν κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος FCH2Rail, που έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 14 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί με την ολοκλήρωσή του να έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2024.

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Έβαλαν GPS για ντελίβερι στα τρένα – Το έγγραφο της Hellenic Train

( Σχόλιο ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews ..Νέα επίθεση του documento του Βαξεβάνη εναντίον της Hellenic train.Ο κος...

Οι ηλεκτράμαξες νο1 και νο6 ακίνητες για πάνω από 3 χρόνια!!

Οι ηλεκτράμαξες 120.001 ,120.006 είχαν κάνει εργασίες γενικής επισκευής στο εργοστάσιο Πειραιά .Από το...

Παρόμοια Θέματα