Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
No menu items!

Καταδικάστηκε υπάλληλος του ΟΣΕ για τραυματισμό 15χρονου από ηλεκτροπληξία

Σε φυλάκιση 10 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε υπάλληλος του ΟΣΕ. Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό ενός 15χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν ανέβηκε στην οροφή εγκαταλελειμμένου βαγονιού για να φωτογραφηθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ το περιστατικό είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2017 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γέφυρας, έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε αφύλακτο χώρο στάθμευσης παροπλισμένων βαγονιών αμαξοστοιχιών, όπου και τα προηγούμενα χρόνια είχαν συμβεί ανάλογα ατυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα, από άτομα που εισέρχονταν στο σημείο (παρέες νεαρών, άστεγοι κ.ά.).

Στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατ’ έφεση, κάθισε ο τότε Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Θεσσαλονίκης ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως, από υπόχρεο. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επειδή δεν μερίμνησε για την ορθή και επαρκή σήμανση του χώρου ώστε να προειδοποιούνται οι εισερχόμενοι για τους επικείμενους κινδύνους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 15χρονος βρέθηκε στο σημείο μαζί με φίλο του για να βγάλει φωτογραφία. «Μόλις ανέβηκε στην οροφή δημιουργήθηκε βολταϊκό τόξο λόγω της κοντινής απόστασης της κεφαλής του από ηλεκτροφόρα καλώδια και διέρρευσε ηλεκτρικό φορτίο μέσω του σώματός του, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία, να τιναχθεί στο έδαφος από απόσταση 4 μέτρων και να υποστεί ηλεκτρικό έγκαυμα, για την, μερική, αποκατάσταση της οποίας απαιτήθηκαν πολλά χειρουργεία, εντατική φυσικοθεραπεία και κινησιοθεραπεία», όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος σήμερα, αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι υπήρχε επαρκής σήμανση στην περιοχή. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό σύννομου βίου, ενώ η ποινή μειώθηκε κατά δύο μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Για την ίδια υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενοι και δύο στελέχη του ΟΣΕ που αθωώθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

ΠΗΓΗenikos.gr

Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Ο εφιάλτης της κακοκαιρίας επιστρέφει για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, που ακόμα μετρούν τις...

Νέοι βανδαλισμοί συρμών

2 συρμοί railbus οι οποίοι εκτελούν το δρομολόγιο Ρέντης -Πειραιάς βανδαλίστηκαν άγρια για...

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια σιδ. γραμμής Άνω Λεχώνια – Μηλιές

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural TourismNetwork) και το Δίκτυο Διατήρησης και Προβολής...

Παρόμοια Θέματα