Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
No menu items!

Λάρισα: Ειδικός πραγματογνώμονας για το αν και που θα βοηθήσει το μαύρο κουτί που βρέθηκε στα συντρίμμια της τραγωδίας των Τεμπών (βίντεο)

Το μαύρο κουτί της μοιραίας αμαξοστοιχίας της τραγωδίας των Τεμπών βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών στον χώρο αποθήκευσης στο Κουλούρι Λάρισας.

Σχετικά με αυτή την εύρεση, ο Κώστας Λακαφώσης μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων οικογενειών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ξεκαθαρίζει την κατάσταση με το καταγραφικό:

«Στην πραγματικότητα από το μαύρο κουτί δεν περιμένουμε να βρούμε κάτι, διότι ξέρουμε ήδη αυτά που καταγράφει σε αντίθεση με τα μαύρα κουτιά των αεροσκαφών. Το καταγραφικό στον σιδηρόδρομο είναι πιο πολύ για εκτροχιασμό, δηλαδή καταγράφει την ταχύτητα του συρμού και τους χειρισμούς του μηχανοδηγού. Άρα έχει μικρότερο ενδιαφέρον γιατί δεν μας δίνει κάτι παραπάνω από την ταχύτητα. Όμως σε αυτή την περίπτωση ψάχνουμε γιατί τα δυο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστούν, έτσι δεν περιμένουμε το μαύρο κουτί να μας λύσει κάποια απορία, κάτι που ξέρουμε ήδη, όπως ξέρουμε και την ταχύτητα που μετρήσαμε από τις κάμερες, είναι λίγα αυτά που θα μας δηλώσει. Όμως ήταν ένα θέμα πληρότητας της διερεύνησης και γι’ αυτό έπρεπε να βρεθεί. Δεν ήταν ότι κάποιος αμέλησε να το βρει, ήθελε να κοπούν οι λαμαρίνες, ήταν πολύ τσαλακωμένες και το κουτί ήταν χωμένο βαθιά. Βρέθηκε καμένο σε κατάσταση που μπορεί να έχει καταστραφεί και η μνήμη του».

ΠΗΓΗon larissa

Τελευταία Νέα

Επέτειος :20 χρόνια ΤΡΑΜ

Όταν το 1960 ηχούσε για τελευταία φορά το χαρακτηριστικό καμπανάκι του Τραμ στους δρόμους...

Τέλη χρήσης δικτύου: Τα επιχειρήματα της Hellenic Train

Υποενότητα, με θέμα «Τέλη Χρήσης Δικτύου» στην ενότητα «Ενδεχόμενες Υποχρεώσεις» περιλαμβάνονται στην οικονομική έκθεση...

Οικονομικά αποτελέσματα 2023 της Hellenic Train: Έσοδα 97,02 εκατ., με ζημιές 65,09 εκατ. Δάνεια 70 εκατ. από Trenitalia

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Hellenic Train κατέγραψε δραστική μείωση των συνολικών εσόδων...

Παρόμοια Θέματα