Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
No menu items!

Λάρισα: Ειδικός πραγματογνώμονας για το αν και που θα βοηθήσει το μαύρο κουτί που βρέθηκε στα συντρίμμια της τραγωδίας των Τεμπών (βίντεο)

Το μαύρο κουτί της μοιραίας αμαξοστοιχίας της τραγωδίας των Τεμπών βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών στον χώρο αποθήκευσης στο Κουλούρι Λάρισας.

Σχετικά με αυτή την εύρεση, ο Κώστας Λακαφώσης μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων οικογενειών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ξεκαθαρίζει την κατάσταση με το καταγραφικό:

«Στην πραγματικότητα από το μαύρο κουτί δεν περιμένουμε να βρούμε κάτι, διότι ξέρουμε ήδη αυτά που καταγράφει σε αντίθεση με τα μαύρα κουτιά των αεροσκαφών. Το καταγραφικό στον σιδηρόδρομο είναι πιο πολύ για εκτροχιασμό, δηλαδή καταγράφει την ταχύτητα του συρμού και τους χειρισμούς του μηχανοδηγού. Άρα έχει μικρότερο ενδιαφέρον γιατί δεν μας δίνει κάτι παραπάνω από την ταχύτητα. Όμως σε αυτή την περίπτωση ψάχνουμε γιατί τα δυο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστούν, έτσι δεν περιμένουμε το μαύρο κουτί να μας λύσει κάποια απορία, κάτι που ξέρουμε ήδη, όπως ξέρουμε και την ταχύτητα που μετρήσαμε από τις κάμερες, είναι λίγα αυτά που θα μας δηλώσει. Όμως ήταν ένα θέμα πληρότητας της διερεύνησης και γι’ αυτό έπρεπε να βρεθεί. Δεν ήταν ότι κάποιος αμέλησε να το βρει, ήθελε να κοπούν οι λαμαρίνες, ήταν πολύ τσαλακωμένες και το κουτί ήταν χωμένο βαθιά. Βρέθηκε καμένο σε κατάσταση που μπορεί να έχει καταστραφεί και η μνήμη του».

ΠΗΓΗon larissa

Τελευταία Νέα

Παρουσίαση βιβλίου από τον Σύλλογο Φίλοι του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 18:30 μ.μ         ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ...

Συνεργασία για τη βελτίωση της πρόσβασης ατόμων με προβλήματα όρασης στα μέσα σταθερής τροχιάς

Μια συνεργασία με ιδιαίτερη σημασία αλλά και ουσία ξεκινούν οι Σταθερές Συγκοινωνίες με το...

Ανδρουλάκης: Απαιτείται χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης και την πορεία...

Παρόμοια Θέματα