Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
No menu items!

IΤΑΛΙΑ: Ο περιφερειακός φορέας της Απουλίας Ferrovie del Sud Est παρήγγειλε δύο πολλαπλές μονάδες υδρογόνου Alstom Coradia Stream H

H παραγγελία έγινε για να αντικαταστήσουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα και η Ferrovie Nord Milano έκανε μια σταθερή παραγγελία για άλλα δύο τρένα υδρογόνου μετά από έξι που είχε παραγγείλει προηγουμένως συμφωνία πλαίσιο έως 14.

Το Coradia Stream H βασίζεται στη σχεδίαση περιφερειακού τρένου Coradia Stream μονού ορόφου της Alstom και συνδυάζει κυψέλες καυσίμου με μπαταρίες ιόντων λιθίου για χρήση κατά την επιτάχυνση.

Η ανάπτυξη των τρένων υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα IPCEI Hy2Tech που υποστηρίζεται από την ΕΕ. Η τοποθεσία Savigliano της Alstom είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, την πιστοποίηση, την παραγωγή και τις δοκιμές, η Vado Ligure για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που περιέχει τον εξοπλισμό υδρογόνου, η Sesto San Giovanni για την προμήθεια εξαρτημάτων και η τοποθεσία της Μπολόνια για την ανάπτυξη του ενσωματωμένου εξοπλισμού ελέγχου τρένων.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που προμηθεύουμε τα πρώτα τρένα υδρογόνου στην Απουλία και αυξάνουμε τον στόλο τρένων υδρογόνου στη Λομβαρδία», δήλωσε ο Michele Viale, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom στην Ιταλία στις 22 Δεκεμβρίου.

Τελευταία Νέα

Διαθεσιμότητα τροχαίου υλικού και δρομολόγια

1.Απορίας άξιον είναι πως με 13 διαθέσιμα desiro (ηλεκτροκίνητα) στην Αττική τα δρομολόγια...

Μεταρρύθμιση της λειτουργίας του ελληνικού σιδηροδρόμου – Πώς θα γίνει

Νέο μοντέλο δράσης και λειτουργίας, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ειδικευμένους τεχνικούς συμβούλους, ίσως και με...

Φωτιά σε κτίριο του ΟΣΕ στην Καλαμπάκα

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας υπήρξε όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από...

Παρόμοια Θέματα