Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Η SNCF ανακοίνωσε διαγωνισμό για 180 τρένα διπλής λειτουργίας.Τα νέα τρένα διαθέτουν τεχνολογία υδρογόνου και μπαταρίας.

Οι Εθνικοί Σιδηρόδρομοι της Γαλλίας (SNCF) δημοσίευσαν προκηρύξεις διαγωνισμών για δύο συμβάσεις-πλαίσιο διάρκειας 10 ετών για την προμήθεια αμαξοστοιχιών αμφίδρομης λειτουργίας για περιφερειακές επιβατικές υπηρεσίες.

Ο πρώτος διαγωνισμός καλύπτει 30 αμαξοστοιχίες εξοπλισμένες για λήψη ρεύματος έλξης στα 1,5 kV συνεχούς ρεύματος και 25 kV εναλλασσόμενου ρεύματος, και ικανές να λειτουργούν με ταχύτητα έως και 160 km/h σε ηλεκτρική λειτουργία. Πρέπει επίσης να μπορούν να λειτουργούν σε λειτουργία υδρογόνου με ταχύτητα έως και 140 km/h, με ελάχιστη αυτονομία 600 km.

Οι νέες πολλαπλές μονάδες πρέπει να έχουν τουλάχιστον 120 θέσεις σε μέγιστο μήκος αμαξοστοιχίας 59 μέτρων. Αυτή η βασική προδιαγραφή επιτρέπει πρόσθετες επιλογές, όπως η αναδιαμόρφωση εσωτερικών χώρων για την κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών και η παροχή μιας επιπλέον μονάδας τουαλέτας.

Η δεύτερη σύμβαση-πλαίσιο αφορά 150 τρένα με την ίδια χωρητικότητα, μήκος αμαξοστοιχίας και τάσεις εναέριας τροφοδοσίας, αλλά εξοπλισμένα με ισχύ μπαταρίας για λειτουργία έως και 140 km/h και με εμβέλεια τουλάχιστον 100 km.

Οι επιλογές εδώ περιλαμβάνουν εκτεταμένη αυτονομία μπαταρίας έως και 200 km ή κινητήρα ντίζελ με βιοκαύσιμα, συμβατό με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro V.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και στα δύο πλαίσια πρέπει να υποβληθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου. Η SNCF αναμένει να εκδώσει προσκλήσεις υποβολής προσφορών ή συμμετοχής στις 15 Μαρτίου.

Οι προδιαγραφές του διαγωνισμού αντιστοιχούν σε μεγάλο βαθμό με τις πολλαπλές μονάδες ενός καταστρώματος Régiolis, οι οποίες έχουν παραδοθεί στην SNCF από το 2007 και κατασκευάστηκαν αρχικά από την Alstom στο εργοστάσιό της στο Reichshoffen στην ανατολική Γαλλία. Η πρόσφατη παραγωγή αυτού που η Alstom αποκαλεί Coradia Polyvalent περιλαμβάνει παραλλαγές με έλξη μπαταρίας ή υδρογόνου.

Η Alstom πούλησε τόσο το εργοστάσιο παραγωγής όσο και την πλατφόρμα Coradia Polyvalent στην CAF ως όρο που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αγορά της Bombardier Transportation.

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Έβαλαν GPS για ντελίβερι στα τρένα – Το έγγραφο της Hellenic Train

( Σχόλιο ΣΕΠΤΡΑΙΝΟΣΕnews ..Νέα επίθεση του documento του Βαξεβάνη εναντίον της Hellenic train.Ο κος...

Οι ηλεκτράμαξες νο1 και νο6 ακίνητες για πάνω από 3 χρόνια!!

Οι ηλεκτράμαξες 120.001 ,120.006 είχαν κάνει εργασίες γενικής επισκευής στο εργοστάσιο Πειραιά .Από το...

Παρόμοια Θέματα