Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
No menu items!

Δράμα: Νέα εκθέματα στο Μουσείο Τραίνων

“Eγκαίνια” για τον εμπλουτισμό του Μουσείου Τραίνων με νέα εκθέματα πραγματοποιούνται στη Δράμα. Το μουσείο λειτουργεί άτυπα από τον Οκτώβριο και τους πρώτους μήνες λειτουργίας, το έχουν επισκεφθεί πάνω από 1.200 άτομα.

Στο χώρο του μουσείου μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, το εκθετήριο μοντελισμού, δύο ατμομηχανές που λειτουργούν και χρησιμοποιούνται σε εκδρομές και σε γυρίσματα ταινιών, πολύτιμα βαγόνια του ΟΡΙΕΝΤ ΕΠΡΕΣ, μια ατμομηχανή Κ.Γ. κατασκευής 1927, μία μακέτα τρένων στο σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, μοντέλα τρένων, αντικείμενα και εξαρτήματα που αφορούν τον ΟΣΕ, χώρους άθλησης, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαλέξεων, χώρο επιτραπέζιων παιχνιδιών αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την ιστορία του τρένου καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.

Πέντε χρόνια εργάστηκαν οι συντελεστές του μουσείου προκειμένου ο χώρος να βρεθεί στην κατάσταση, που είναι σήμερα προσθέτοντας άλλο ένα σημείο αναφοράς για τον επισκέπτη της Δράμας.

Ο πρόεδρος του μουσείου, Παναγιώτης Μακρόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας πως «από χθες προστέθηκε ένα ακόμα αξιοθέατο για την πόλη»………«Το πιο παλιό μας αντικείμενο είναι ένας άξονας με δύο σιδηροδρομικούς τροχούς, ο οποίος είναι κατασκευασμένος στην Κολωνία τον Σεπτέμβριο του 1892. Έχουμε όλα τα χρηστικά αντικείμενα, τα εργαλεία, ό,τι χρησιμοποιείτο από τους εργαζόμενους των ελληνικών σιδηροδρόμων από το 1892 μέχρι τις αρχές του 2000», ανέφερε επίσης.

Σημαντικό γεγονός για την Δράμα τα εγκαίνια του σιδηροδρομικού Μουσείου της Πόλης

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια. Θετικός δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ για το τουριστικό τρένο Δράμας – Ξάνθης -Στιγμές θαυμασμού και συγκίνησης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας

Με πλήθος κόσμου και φίλους του σιδηροδρόμου από τη Δράμα αλλά και όλη την Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, τα εγκαίνια του Μουσείου Τρένων Δράμας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας. Την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων έκανε ο πρόεδρο του ΜΕΑΣ Ήφαιστος Δράμας, Παναγιώτης Μακρόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννης Γραμματίδης. Χθες Κυριακή, δεύτερη ημέρα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

Τα εγκαίνια ήταν η κορύφωση μιας προσπάθειας χρόνων των ανθρώπων του Ηφαίστου, που εργάστηκαν με μεράκι ακούραστα αλλά και επίμονα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 Ο πρόεδρος του ΜΕΑΣ Ήφαιστος, Παναγιώτης Μακρόπουλος δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον σύλλογο, η έλευση του προέδρου του ΟΣΕ στα εγκαίνια του μουσείου, ο οποίος έδωσε ελπίδες για το μέλλον του Σιδηροδρόμου και είπε τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια του Ηφαίστου, που μετά το Μουσείο Τρένων, έχει στόχο τη δημιουργία του Σιδηροδρομικού Πάρκου αλλά και να καταβάλλει συντονισμένη προσπάθεια για για την επαναλειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού με επιβατικά δρομολόγια και να θέσει σε λειτουργία το πολυσυζητημένο τουριστικό τρένο στη γραμμή Δράμας – Ξάνθης.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννης Γραμματίδης, είπε ότι τα εγκαίνια του Μουσείου Τρένων της Δράμας, είναι πάρα πολύ σημαντική. «Είναι μια πολύ σπουδαία ημέρα, που μας χάρισε ο Ήφαιστος και η Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών. Έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά τη συντήρηση του μνημειώδους σιδηροδρομικού υλικού, που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση όλων μας».

Τελευταία Νέα

Τέμπη: Στη Βουλή διαβιβάσθηκε η δικογραφία

Η δικογραφία αφορά στη διαμόρφωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, έπειτα από τις καταγγελίες...

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» επιστρέφει

Για 12η χρονιά, το μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ για τη σύγχρονη νεανική έκφραση και...

Συνεργασία ΣΤΑΣΥ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι Σταθερές Συγκοινωνίες και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμπράττουν...

Παρόμοια Θέματα