Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
No menu items!

Σταδιακή επιστροφή των επιβατών στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Οι μισοί από τους επιβάτες των συγκοινωνιών της Αθήνας που χάθηκαν με την έναρξη του δεύτερου lockdown στις αρχές Νοεμβρίου έχουν ήδη επιστρέψει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με στοιχεία από τις επικυρώσεις εισιτηρίων του ΟΑΣΑ.

Όπως προκύπτει, ο περιορισμός των μετακινήσεων κράτησε μόνο ένα μήνα, ενώ από τις αρχές του Δεκεμβρίου παρατηρείται σταδιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης κάθε εβδομάδα (με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επιβατική κίνηση μειώθηκε από την περιοχή των 600-715 χιλιάδων επιβατών ημερησίως ως τις αρχές Νοεμβρίου στους 300-350 χιλ. επιβάτες με την επιβολή του lockdown από τις 7 Νοεμβρίου, μειώθηκε δηλαδή στο μισό. 

Η πρώτη αξιοσημείωτη αύξηση παρατηρείται από τα μέσα Δεκεμβρίου, με τους επιβάτες να φτάνουν τους 380 χιλ. στις 15 Δεκεμβρίου ενώ άγγιξαν τους 400 χιλ. αρκετές μέρες μέσα στην εορταστική περίοδο. 

Η πρώτη εβδομάδα της χρονιάς ήταν πιο χαλαρή με τους επιβάτες να πέφτουν στους 380 χιλ., ενώ σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε τη δεύτερη εβδομάδα, με 420 χιλ. επιβάτες στις 13 Ιανουαρίου.

Η πιο εντυπωσιακή αύξηση καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα (18-22 Ιανουαρίου), με τον αριθμό των επιβατών να κινείται μεταξύ των 455 και 496 χιλ. ημερησίως.

Αν δηλαδή με την επιβολή του lockdown το Νοέμβριο χάθηκαν 300-350 χιλ. επιβάτες, οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που παρέχει ο ΟΑΣΑ μέσω ανοικτών δεδομένων αφορούν τον αριθμό των επικυρώσεων εισιτηρίων και και δεν είναι ταυτόσημα με τον πραγματικό αριθμό των επιβατών αφού δεν υπολογίζεται η εισιτηριοδιαφυγή. 

Μαζί πάντως με τους επιβάτες, επιστρέφει και η γκρίνια, αφού έχουν ήδη παρατηρηθεί τα πρώτα φαινόμενα συνωστισμού τις ώρες αιχμής. Περαιτέρω αύξηση των δρομολογίων δεν αναμένεται πριν την προσεχή άνοιξη αφού σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμα η ολοκλήρωση των προσλήψεων στις συγκοινωνίες καθώς η προμήθεια 300 μεταχειρισμένων λεωφορείων μέσω leasing. 

Τελευταία Νέα

Νέος μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ ο Γ. Γραμματίδης, παραμένει δ/νων σύμβουλος ο Π. Τερεζάκης

Αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Ειδικότερα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης...

Εμπορευματικές μεταφορές στην ΕΕ: Οι θαλάσσιες αντιστοιχούν στο 67,8%, οι οδικές στο 22%, οι σιδηροδρομικές στο 5,7% και οι αεροπορικές στο 0,2%

Το 2022, οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές αντιπροσώπευσαν το 24,9% του συνόλου των εμπορευματικών μεταφορών...

Ψάχνουν στρατόπεδο στη Λάρισα για τα συντρίμμια των Τεμπών

Στη διάθεση στρατοπέδου στο οποίο θα μεταφερθούν τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών...

Παρόμοια Θέματα