Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
No menu items!

Συνάντηση εργασίας στον ΟΣΕ για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σκύδρας

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε εχθές τη διοίκηση του ΟΣΕ, ώστε να υποστηρίξει το αίτημα που έχει αποστείλει ο Δήμος Σκύδρας αναφορικά με την ανακατασκευή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σκύδρας και την επιστροφή της ιστορικής μηχανής του Τρένου της Καρατζόβας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπ.-Κλ. Πατέρας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθ. Κοτταράς και το Μέλος του ΔΣ κ. Γ. Κατσίγιαννης.

 Ο Βουλευτής παρουσίασε στη διοίκηση του Οργανισμού τα επιχειρήματα του Δήμου Σκύδρας για την ιστορικότητα του Σταθμού από αρχιτεκτονικής άποψης αλλά και ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της περιοχής καθώς η κατασκευή και λειτουργία του είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Σκύδρας, της Πέλλας και συνεπώς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανταπόκριση του Οργανισμού ήταν καταρχήν θετική, καθώς η διοίκηση έδειξε να αντιλαμβάνεται τη σημασία του έργου για την περιοχή.

 Οι απαραίτητες μελέτες για την υλοποίηση της ανακατασκευής έχουν ήδη εκπονηθεί εδώ και καιρό. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και δεσμεύτηκε να συνδράμει όπως μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΗΓΗpellamou

Τελευταία Νέα

Επέτειος :20 χρόνια ΤΡΑΜ

Όταν το 1960 ηχούσε για τελευταία φορά το χαρακτηριστικό καμπανάκι του Τραμ στους δρόμους...

Τέλη χρήσης δικτύου: Τα επιχειρήματα της Hellenic Train

Υποενότητα, με θέμα «Τέλη Χρήσης Δικτύου» στην ενότητα «Ενδεχόμενες Υποχρεώσεις» περιλαμβάνονται στην οικονομική έκθεση...

Οικονομικά αποτελέσματα 2023 της Hellenic Train: Έσοδα 97,02 εκατ., με ζημιές 65,09 εκατ. Δάνεια 70 εκατ. από Trenitalia

Κατά τη διάρκεια του 2023, η Hellenic Train κατέγραψε δραστική μείωση των συνολικών εσόδων...

Παρόμοια Θέματα