Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Τούρκοι πούλησαν βαμμένες πλάκες σε Ελβετούς σαν χαλκό

Η ελβετική εταιρεία Mercuria Energy Group Ltd. που εμπορεύεται μέταλλα και πετρέλαιο συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι στην αγορά χαλκού αξίας 36 εκατ. δολαρίων από προμηθευτή της στην Τουρκία, αλλά όταν τα φορτία έφτασαν στον προορισμό τους στην Κίνα, διαπιστώθηκε ότι στα κοντέινερ υπήρχαν βαμμένες πλάκες.

Η ιστορία μοιάζει με σενάριο ταινίας με την ελβετική εταιρεία να υποστηρίζει ότι πριν ακόμα ξεκινήσει το ταξίδι του φορτίου από ένα λιμάνι κοντά στην Κωνσταντινούπολη προς την Κίνα, περίπου 6.000 τόνοι χαλκού αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν από πλάκες βαμμένες ώστε να μοιάζουν με το μέταλλο.

Η περίεργη υπόθεση υπογραμμίζει όπως αναφέρει το Bloomberg τους κινδύνους απάτης ακόμα και όταν διενεργούνται έλεγχοι.Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα σε σχέση με την απάτη του χαλκού. Η ελβετική Mercuria, μία από τις πέντε μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες εμπορίας πετρελαίου και μετάλλων στον κόσμο, ζητά αποζημίωση τόσο στα τουρκικά δικαστήρια όσο και σε μια υπόθεση διαιτησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον της τουρκικής Bietsan, της εταιρείας με την οποία είχε συμφωνήσει για την αγορά  του χαλκού.Επίσης, υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων στην τουρκική αστυνομία και την εισαγγελία για κλοπή του φορτίου και ασφαλιστική απάτη.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα