Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Αύξηση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ Ασίας και Ευρώπης

Η East-West Intermodal Logistics, ο υπεύθυνος της East-West Gate (EWG) και ο όμιλος EuroTransit του Καζακστάν υπέγραψαν συμφωνία για την αύξηση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ Ασίας και Ευρώπης για να καταστήσουν δυνατές τις σιδηροδρομικές μεταφορές ευρωπαϊκών εξαγωγικών προϊόντων.

Η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη στη Διεθνή Έκθεση Μεταφορών και Logistics της TransRussia που πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Απριλίου 2021 στη Μόσχα.

Οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν από κοινού μια γρήγορη και αξιόπιστη διαδρομή μεταφοράς στους φορείς εκμετάλλευσης της συνεχώς αυξανόμενης χερσαίας μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η συμφωνία όχι μόνο θα απλοποιήσει και θα αυξήσει τη σιδηροδρομική εμπορευματική κίνηση μεταξύ των δύο ηπείρων, αλλά λόγω των τερματικών που αναμένεται να ολοκληρωθούν, παρέχοντας τεχνολογία αλλαγής τροχιάς, οι εξαγωγές από τη Δυτική Ευρώπη προς την Ασία που διέρχονται από την Ουγγαρία ενδέχεται επίσης να αυξηθούν σημαντικά.

«Με την επένδυση στο Fényeslitke [τον τερματικό σταθμό EWG], η Ουγγαρία θα μπορούσε και πάλι να γίνει βασικός παράγοντας στις διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές. Η Ουγγαρία είναι μια πύλη μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, και το έργο East-West Gate θα είναι μια απτή πραγματοποίηση αυτού », δήλωσε ο Norbert Konkoly, ο πρεσβευτής της Ουγγαρίας στη Μόσχα.

Η ανάγκη για γρήγορη και αξιόπιστη σιδηροδρομική εμπορευματική κυκλοφορία στο εμπόριο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης αυξάνεται συνεχώς, όπως φαίνεται σαφώς από τον αριθμό ρεκόρ των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ των δύο ηπείρων είναι οι τερματικοί σταθμοί της Πολωνίας και της Λευκορωσία ς στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας και λειτουργούν ήδη με τη μέγιστη χωρητικότητα.

Η Εast-West Intermodal Logistics, η οποία αναπτύσσει EWG στο Fényeslitke, και ο Όμιλος EuroTransit του Καζακστάν αναζητούν από κοινού συνεργάτες και τους προσφέρουν πολύπλοκες υπηρεσίες logistics μεταξύ της Ασίας, κυρίως στη Δυτική και την Εσωτερική Κίνα καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας συνεργασίας . Το EWG υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη του EuroTransit Group μέσω της μεταφοράς τεχνολογικής τεχνογνωσίας.

Το Kazakh EuroTransit Group είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην εμπορευματική κυκλοφορία μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, ενός ομίλου διαχείρισης κυκλοφορίας και μεταφορών που εκμεταλλεύεται έναν σιδηροδρομικό σταθμό και αρκετούς τερματικούς σταθμούς φορτηγών στα σύνορα Καζακστάν-Κίνας και επί του παρόντος κατασκευάζει έναν δεύτερο σιδηροδρομικό τερματικό σταθμό για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης κυκλοφορίας .

«Η λειτουργία του τερματικού σταθμού στο Ντόστικ, την πιο σημαντική περιοχή μεταφόρτωσης στα σύνορα Καζακστάν-Κίνας, θα συντονιστεί με την πύλη Ανατολής-Δύσης στο Φενέσλιτκε. Στον υπόλοιπο χρόνο έως την έναρξη λειτουργίας των δύο τερματικών, θα κατασκευαστεί η βάση αποστολής, θα συγχρονιστούν οι ροές εργασίας, οι οποίες θα επιτρέψουν στο τερματικό να λειτουργεί με πλήρη χωρητικότητα αμέσως μετά την παράδοσή του », δήλωσε ο Erlan Dikhanbayev, Διευθύνων Σύμβουλος της EuroTransit.

Η πύλη East-West στο Fényeslitke θα είναι το 2022 ο μεγαλύτερος χερσαίος  τερματικός σταθμός στην Ευρώπη σε ότι αφορά στην ονομαστική χωρητικότητα, προσφέροντας μια εναλλακτική διαδρομή για την κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων από την Ασία στην Ευρώπη και για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές στην Ασία ως σημείο συνάντησης των σιδηροδρόμων μεγάλου εύρους και μικρού εύρους.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα