Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
No menu items!

Μετά το Πάσχα η υποβολή των δηλώσεων, απαλλαγή τεκμηρίων, έκπτωση φόρου 3%, τι θα γίνει με τις αποδείξεις

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» της δημοσιογράφου Φαίης Μαυραγάνη.

Ι. Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις, τα τεκμήρια και τις αποδείξεις

-> Ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανέφερε πως «οι φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξουν λίγο μετά το Πάσχα, θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα μέχρι τέλος Ιουλίου, θα είναι σε οκτώ δόσεις γα φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά θα είναι εμπρόθεσμη η καταβολή και όσων υποβάλλουν τον Αύγουστο, τότε όμως θα καταβάλουν δύο δόσεις μαζί τέλος Αυγούστου. Για όσα φυσικά πρόσωπα υποβάλλουν έως τέλος Ιουλίου θα υπάρχει μία έκπτωση φόρου 3%».

-> Σχετικά με τις αντικειμενικές δαπάνες (τεκμήρια) ανέφερε πως θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε «να μη φορολογηθούν πολίτες που ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται, οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή, οι εργαζόμενοι που είναι στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν χάσει τμήμα του ενοικίου. Αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι σε μία τουλάχιστον από τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης».

-> Σχετικά με ηλεκτρονικές αποδείξεις ανέφερε πως, υπάρχει συζήτηση με τους θεσμούς για τις πιο πάνω τέσσερις κατηγορίες πολιτών. Υπάρχουν κάποια πρώτα στοιχεία όπως ανέφερε, ότι το 80% της κοινωνίας έχει πιάσει το όριο του 30% με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 

ΙΙ. Σχετικά με τα μισθώματα covid και τις πληρωμές

-> Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρχει μία σημαντική πληρωμή εκκρεμοτήτων της περιόδου Νοεμβρίου – Ιανουαρίου και μία πληρωμή για τα μισθώματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021.

ΠΗΓΗtaxheaven.gr

Τελευταία Νέα

Σταϊκούρας στη Βουλή: Τα 15 σημεία για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, είναι μια εθνική τραγωδία, που...

Τρίτος αξιωματούχος της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση στην έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών

Ο τρίτος κατηγορούμενος που κατέθεσε ενώπιον του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα για...

Ψήφισμα ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα, 27/3/2024 ΨΗΦΙΣΜΑ               Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο...

Παρόμοια Θέματα