Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
No menu items!

Η βρετανική σιδηροδρομική βιομηχανία εγκαινιάζει την υπηρεσία επιβατών Alert Me by Messenger


Η τεχνολογία Alert Me by Messenger παρέχει στους επιβάτες των σιδηροδρόμων τις διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς και πληροφορίες σχετικά με την κίνηση και τον συνωστισμό.

Οι επιβάτες των σιδηροδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν  τους επόμενους μήνες, θα είναι σε θέση να έχουν ακόμη περισσότερο έλεγχο των ταξιδιών τους με την ενεργοποίηση μιας νέας δυνατότητας που θα τους ενημερώνει για τις διαθέσιμες επιλογές μετακινήσεων για να τους διευκολύνει στην άνετη ολοκλήρωση  του ταξιδιού τους .

Η τεχνολογία Alert Me by Messenger – η οποία ανακοινώθηκε από τον υπουργό μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Grant Shapps, τον Μάιο του 2020 – ενημερώνει τους επιβάτες των σιδηροδρόμων, αν  η κίνηση και ο συνωστισμός ενδέχεται να επηρεάσουν το ταξίδι τους, προτείνοντάς τους εναλλακτικές διαδρομές και βοηθώντας τους  να διατηρήσουν την φυσική απόσταση, όταν είναι απαραίτητο να ταξιδέψουν . Αυτή η υπηρεσία θα είναι επίσης διαθέσιμη στους επιβάτες μέσω WhatsApp την άνοιξη του 2021 και θα προσφέρεται από τις περισσότερες εταιρείες τρένων μέχρι το τέλος του έτους.

Η νέα αυτή εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρεία Zipabout, είναι η πρώτη του είδους της που διατίθεται σε εθνικό επίπεδο και θα παρέχει στους επιβάτες των τρένων σε ολόκληρη τη Βρετανία επιλογές μεταφοράς  σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες που θα  βοηθούν τον ταξιδιώτη του τρένου  να ολοκληρώσει το ταξίδι του με άνεση .

Χρησιμοποιώντας το what3words, και επιπλέον πληροφορίες τοποθεσίας, οι επιβάτες θα λαμβάνουν προσαρμοσμένες πληροφορίες του ταξιδιού τους που περιλαμβάνουν τη διάρκεια ταξιδιού και όλους τους διαθέσιμους τρόπους μεταφοράς. Η μετακίνηση μικρών αποστάσεων – συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών σκούτερ της Voi – θα εμφανίζεται μαζί με όλες τις άλλες επιλογές μεταφοράς επιβατών, όπως λεωφορείο, ποδήλατο και πεζοπορία. Όπου διατίθενται ηλεκτρονικά σκούτερ, οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για το ηλεκτρονικό σκούτερ από τη θέση τους και να το παραλαμβάνουν  από τα γραφεία ενοικίασης σκούτερ κατά την άφιξη.

Από τον Μάιο του 2020, η National Rail έχει στείλει πάνω από 6,7 εκατομμύρια εξατομικευμένες ενημερώσεις ταξιδιού σε επιβάτες ως μέρος της ασφαλέστερης ταξιδιωτικής δέσμευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις για την κίνηση που βασίζονται σε μοναδικά δεδομένα ζήτησης προβλέψεων, πληροφορίες προβλημάτων στους δρόμους και εναλλακτικές διαδρομές.

 Επιπλέον, οι παρεχόμενες πληροφορίες θα καλύπτουν και τυχόν καθυστερήσεις μεγαλύτερες από το 10 τοις εκατό του συνολικού χρόνου ταξιδιού, οπότε οι επιβάτες θα γνωρίζουν άμεσα εάν πρέπει να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους ή αν δικαιούνται αποζημίωση.

Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αυτή τη στιγμή τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη...

“Μαύρη” τρύπα στα οικονομικά του ΟΣΕ – Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι

Σημείωσε ζημίες άνω των 250 εκατ. πέρυσι ο ΟΣΕ Μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί χρήματα...

Μ. Βορίδης: Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα στον ΟΣΕ

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος και η μεταναστευτική πολιτική ήταν τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την...

Παρόμοια Θέματα